Acasă Multimedia Fotogalerie IMAGINI COLORATE cu PLAJA ROSIE PANJIN care pare rupta din RAI! FOTO...

IMAGINI COLORATE cu PLAJA ROSIE PANJIN care pare rupta din RAI! FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Plaja rosie Panjin din nord-estul Chinei pare rupta din Rai, aceasta fiind cea mai intinsa zona de mlastina si stufaris din lume care atrage sute de mii de turisti din intreaga lume.

Spre deosebire de litoralul obisnuit, in Panjin turistii nu stau la plaja si nu construiesc castele din nisip. Totusi, plaja rosie din nord-estul Chinei merita vizitata, relateaza Huffington Post.

Aflata in delta raului Liao, in cea mai intinsa zona de mlastina si stufaris din lume, plaja este acoperita de plante al caror ciclu de crestere incepe in primavara, in luna aprilie. Verzi la inceput, pana toamna acestea se coloreaza intr-un rosu aprins.

Plantele fac parte din genul Suaeda, ale carui specii traiesc, de obicei, in zone tidale, de-a lungul coastelor, sau in mlastini cu apa sarata. Vegetatia din zona este printre putinele din care poate sa supravietuiasca in zone puternic alcaline, asa cum sunt cele din apropierea marii.

Miile de turisti atrasi in zona in fiecare an pot sa viziteze doar o mica parte a plajei. Poduri uriase, din lemn, conduc vizitatorii de la sosea pana la mare, iar oportunitatile de a realiza fotografii impresionante sunt nenumarate. Turistii trebuie sa ramana in locurile special amenajate, pentru a nu deranja ecosistemul care gazduieste peste 200 de specii de pasari si aproape 400 de specii de animale.

10.

IMAGINI COLORATE cu PLAJA ROSIE PANJIN care pare rupta din RAI! FOTO10

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos