Acasă World Imaginea care spune totul despre alegerile din Moldova!

Imaginea care spune totul despre alegerile din Moldova!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Finalul alegerilor in Moldova a fost unul anticipat, cum de altfel au fost si temerile votantilor legat de implicarea bisericii in treburile politice. Nu a trecut mult timp ca, iata, Igor Dodon a tinut sa-si arate pe fata recunostinta fata de inaltele fete bisericesti.

In imaginea alaturata se afla noul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, si Marchel, Episcop de Balti si Falesti, insotit de preoti din cadrul eparhiei sale, au avut miercuri o intrevedere sub forma unei mese rotunde, scrie infoprut.ro.
In cadrul intrunirii, Dodon le-a multumit preotilor pentru incredere, sustinere si rugaciune, exprimandu-si convingerea ca Biserica Ortodoxa este unul dintre pilonii de baza ai statalitatii Republicii Moldova si ca va tine cont in timpul mandatului sau de presedinte de parerea slujitorilor bisericii.
La randul lor, preotii au formulat cateva doleante: predarea religiei in scoli, conservarea patrimoniului bisericesc, revizuirea legii cultelor, sustinerea familiilor cu multi copii, se arata intr-un anunt al Eparhiei de Balti si Falesti.
Igor Dodon a spus ca astfel de sedinte vor mai avea loc in viitorul apropiat.
In campania electorala pentru prezidentiale, un grup de preoti, in frunte cu episcopul de Balti si Falesti, Marchel, au indemnat cetatenii sa il voteze in turul doi pe Igor Dodon. Clericii argumentau ca Dodon sustine Biserica Ortodoxa, in timp ce Maia Sandu ar reprezenta un „pericol pentru Biserica”, ca nu ar avea familie si ca ar fi „stearpa”. Preotii se aratau deranjati si de faptul ca Sandu ar fi fost sustinuta de minoritatile sexuale din Republica Moldova.
Intr-o conferinta de presa, episcopul Marchel, subordonat Patriarhiei Moscovei, declara atunci ca Biserica nu se amesteca in politica, nu influenteaza deciziile politice, dar vine sa le explice oamenilor cine poate sa promoveze valorile morale sanatoase si cine le incalca.
Mai multe organizatii neguvernamentale, printre care Asociatia Promo-LEX, au criticat implicarea bisericii in competitia electorala pentru desemnarea noului sef al statului.

sursa: stirileprotv