Acasă Life Imaginea care face inconjurul internetului! Cum a fost surprins geniul care a...

Imaginea care face inconjurul internetului! Cum a fost surprins geniul care a marcat medicina din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acad. Prof. Dr Leon Danaila a fost surprins intr-o imagine care a aduna mii de aprecieri pe Facebook si a fost distribuita masiv pe cea mai importanta retea de socializare.  A revolutionat neurochirurgia, a operat zeci de mii de pacienti, insa cu toate acestea duce o viata simpla si se deplaseaza cu transportul in comun.

danaila_opt

Foto: Marilena Stancu

La 82 de ani, inca opereaza la Clinica de Neurochirurgie Spitalul Bagdasar Arseni.

Recent, BBC a difuzat un material special cu profesorul Danaila, prezentand cum a refuzat sa plece in Anglia, la un trai infinit mai bun. Iar in urma cu un an, reputatul chirurg a povestit cum este nevoit sa isi vanda casa din Bucuresti pentru a-si putea publica cartile.

Leon Danaila se numara printre cele 5.000 de personalitati importante ale lumii, este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa si figureaza alaturi de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. A scazut rata mortalitatii in operatiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator si a fost primul in România care a facut operatii pe creier cu laser, relateaza activenews.ro.

Este membru al Academiei Române, al Academiei de stiinte Medicale si a altor 21 de academii si societati stiintifice din lume. Clinica de neurochirurgie din Bucuresti exista astazi datorita lui.