Acasă Timp liber Spiritualitate Imaginea care a bulversat crestinii! Pictura dintr-o biserica din Sighisoara care te...

Imaginea care a bulversat crestinii! Pictura dintr-o biserica din Sighisoara care te va pune pe ganduri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se pare ca aparitia OZN-urilor dateaza din cele mai vechi timpuri. Consemnari legate de existenta acestora au aparut si pe teritoriul tarii noastre. Un exemplu este reprezentat de o pictura murala din Bisericia Manastirii din Sighisoara.

Fresca a fost descoperita de catre o organizatie din Israel, care se ocupa de cercetarea in domeniul fenomenelor extraterestre. Cercetatorii sustin ca au primit imaginea de la o persoana pe nume Catalina Borta, potrivit teoriisecrete.com.

Cu ocazia unei vizite particulare la Biserica Manastirii din Sighisoara, femeia ar fi observat detaliul bizar si a decis sa fotografieze descoperirea. in imagine, apare un obiect in forma de disc, care scoate fum si zboara deasupra unei cladiri.

Sub imagine apare si un mesaj, scris in limba germana: „Israel, pune-ti speranta in Dumnezeu!”. Potrivit specialistilor EURA,  vechimea picturii este greu de stabilit, avand in vedere ca manastirea a fost cladita in secolul al XIV-lea, dupa care a fost distrusa si reconstruita, in secolul al XVII-lea, scrie teoriisecrete.ro.

Totusi, se banuieste ca pictura ar fi fost realizata dupa 1523, data la care Biblia a fost tradusa si in limba germana.

Biserica Manastirii, cel mai vechi monument din Cetatea Medievala a Sighisoarei, dateaza din secolul al XIII-lea si adaposteste un triptic.

Nicolae Tescula, directorul Muzeului de Istorie din Sighisoara, crede ca misteriosul OZN nu ar fi decat reprezentarea Raiului, in viziunea artistului acelor vremuri.

„Biserica este evanghelica, iar imaginea are un rol secundar si este mai putin reprezentativa. intr-adevar, exista o pictura cu o scena religioasa in care apare un nor-probabil ca este vorba despre ridicarea lui Ilie la Cer- care arata ca o calota si poate duce la o reprezentare mult mai moderna, care sa ne duca cu gandul la un OZN.

Este vorba doar de reprezentarea artistului de la acea vreme care a facut ceva triptic. Posibil sa fi fost un artist sighirosean, deoarece Sighisoara a avut in secolul al XVIII-lea cateva atelierie de tamparie de arta, oameni care faceau atat altere pentru bisericile protestate, cat si mobilier orasenesc pictat.”, a spus directorul Muzeului de Istorie din Sighisoara, citat de Agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSecretul din medicina traditionala chineza care te poate ajuta sa-ti reglezi tensiunea arteriala in 5 minute!
Articolul următorCe nu ti-a spus nimeni despre forma nasului! Vezi de ce ai nasul ascutit sau lat!