Il folosesti zilnic vara fara sa ai habar cat este de periculos! Ce spun specialistii

Aerul conditionat este extrem de periculos pentru sanatatea noastra, spun specialistii. O demonstreaza epidemia de legioneloza din New York.

Ce este „Maladia legionarului”?

Aceasta este o forma de pneumonie datorata unei bacterii care se raspandeste prin circuitele urbane de distributie a apei calde, sistemele de climatizare si lagunele industrial, noteaza observator.tv.

Infectia este cunoscuta sub denumirea de ‘maladia legionarului’ de la prima epidemie cunoscuta, survenita in 1976 intr-un hotel din Philadelphia, unde se tinea o conferinta a Legiunii Americane, principala asociatie a fostilor combatanti din tara. Peste 220 de persoane s-au imbolnavit atunci, iar 34 dintre ele au decedat.

Click pe aceeasi tema:  Adevarul a iesit la iveala despre chimioterapie si radiatii! Vezi cele mai mari secrete ale oncologiei

„Vreau sa reamintesc ca boala nu este contagioasa, ca ea nu poate trece de la o persoana la alta. Nu exista riscuri pentru aprovizionarea noastra cu apa”, a declarat primarul din New York, precizand ca varful epidemiei a fost in 30 iulie si ca de atunci a fost observata o „reducere a cresterii cazurilor”.

Dintre cele 92 de persoane spitalizate de la declansarea epidemiei in 10 iulie, 48 au fost tratate si au putut sa se intoarca acasa, a precizat primaria, miercuri, adaugand ca cele opt persoane decedate erau toate varstnice si avusesera probleme medicale.

Click pe aceeasi tema:  Leacul stramosesc secret care te scapa de cancer! Ai nevoie de cinci ingrediente din bucataria ta!

De la inceputul epidemiei la New York, ea a fost gasita in turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx. Turnurile au fost dezinfectate.

Infectia rezulta din inhalarea picaturilor de apa contaminata. Bacteria poate fi dispersata in aer de ‘ceata’ care iese din turnurile de racire a aerului.

spre