Acasă Stirile zilei IBUPROFENUL ascunde EBOLA! Expertii americani avertizeaza ca MALADIA poate ajunge in orice...

IBUPROFENUL ascunde EBOLA! Expertii americani avertizeaza ca MALADIA poate ajunge in orice colt al lumii la orice ora!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Expertii americani avertizeaza ca persoanele infectate cu virusul Ebola pot trece foarte usor de procedurile de scanare din aeroporturile internationale, luand o cantitate considerabila de Ibuprofen.

Expertii spun ca metodele de scanare pentru depistarea starii de febra nu sunt perfecte.

„Instrumentele de depistare a febrei se epuizeaza si nu sunt atat de precise”, a declarat Sean Kaufman, specialist in depistarea infectiei si presedinte al unei companii de siguranta biologica cu sediul in Atlanta (SUA).

„Iar oamenii pot lua Ibuprofen pentru a reduce febra suficient incat sa poata trece de instrumentele de scanare, si de ce nu ar face-o? Daca astfel este deschisa calea spre avion si spre Statele Unite pentru un tratament eficient, oricine ar face acest lucru pentru a-si salva viata”, a adaugat Kaufman.

Autoritatile din Liberia au anuntat joi ca Tomas Eric Duncan, primul bolnav de Ebola diagnosticat in SUA, a mintit la chestionarul efectuat pe aeroportul din Monrovia la intrebarea daca a fost in contact cu persoane infectate. El a zburat spre Bruxelles, apoi spre Washington si destinatia finala Dallas, la 20 septembrie. Cand se afla pe aeroportul din Monrovia, Duncan nu avea niciun simptom, iar instrumentele de scanare au indicat o temperatura a corpului normala de 36,28 grade Celsius, potrivit informatiilor oferite de autoritatile americane.

Virusologul Heinz Feldman de la ‘National Institute of Allergy and Infectious Diseases’, care a studiat Ebola timp indelungat si a ajutat la dezvoltarea unui vaccin experimental impotriva bolii, a declarat, pentru numarul din septembrie al revistei Science, ca evaluatorii de pe aeroportul din Monrovia, unde el a petrecut trei saptamani, nu stiu cu adevarat cum sa foloseasca dispozitivele. El a spus ca a vazut evaluatori care au inregistrat temperaturi de 32 de grade Celsius, prea scazute, fiind „imposibile pentru o persoana in viata”.

Pana in prezent, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, au murit 3.338 persoane din 7.718 cazuri de persoane infectate cu virusul Ebola.

Sursa: jurnalul.ro