Acasă Stirile zilei Iarna prelungeste vacanta elevilor! Scolile si gradinitele din Bucuresti si 16 judete...

Iarna prelungeste vacanta elevilor! Scolile si gradinitele din Bucuresti si 16 judete sunt inchise

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cursurile sunt suspendate luni integral in toate unitatile de invatamant preuniversitar din 7 judete si din Capitala, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, iar in alte 9 judete orele se desfasoara partial, potrivit informatiilor transmise de inspectoratele scolare judetene.

„In urma deciziilor luate de colegiile prefecturale judetene in cursul zilei de duminica, astazi cursurile sunt suspendate in toate unitatile de invatamant din municipiul Bucuresti si din judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Tulcea si Vrancea”, a precizat MENCS, intr-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, suspendarea partiala a cursurilor s-a impus in 9 judete: Vaslui (unitatile de invatamant din mediul rural), Braila (scolile din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si Insuratei), Galati (toate unitatile de invatamant din mediul rural), Constanta (toate unitatile de invatamant din judet, cu exceptia celor din municipiile Constanta, Medgidia si Mangalia), Dambovita (15 unitati de invatamant), Olt (27 de unitati de invatamant), Arges (6 unitati de invatamant), Alba si Harghita (ambele cu o unitate de invatamant).

In judetul Teleorman, Colegiul prefectural a stabilit ca activitatea scolara se poate desfasura normal.

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare pana la finalul semestrului sau anului scolar in curs, a declarat purtatorul de cuvant al MENCS, Mirabela Amarandei.

Ea a precizat ca masurile de recuperare a materiei vor fi stabilite de consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos