Acasă Stirile zilei Social IARNA isi intra in drepturi in Romania! Vezi DRUMURILE BLOCATE! VIDEO

IARNA isi intra in drepturi in Romania! Vezi DRUMURILE BLOCATE! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iarna isi intra in drepturi in Romania. In judetele Arad si Timis, primarii au cerut stare de alerta, iar in Gorj, Dolj si Dambovita, armata a ajutat in zonele inzapezite. Toate scolile din Timis si Suceava sunt inchise luni.

Situatie disperata din cauza vremii. Ninsorile abundente continua sa creeze probleme in toata tara.

Troienele din Ungaria au blocat circulatia spre Vama Nadlac. Zeci de soferi au stat peste 11 ore in masini, la 10 kilometri de granita cu Romania. Ca sa nu inghete de frig in autoturisme, oamenii au stat cu motoarele pornite. Unii dintre ei au ramas fara benzina si au trecut granita pe jos ca sa-si umple canistrele. Abia dupa ce drumarii din Ungaria au curatat soselele, si-au putut continua drumul. Pe Drumul National 7, care leaga Aradul de Nadlac, se circula in continuare in conditii de iarna. In multe zone din Suceava circulatia este ingreunata, iar mai multe masini au derapat si au ajuns in sant.

Zeci de tiruri au ramas blocate aproape 9 ore pe DN 12A, in judetul Harghita.

Circulatia este intrerupta pe autostrada AradTimisoara, km 503+650 – km 535+850 din cauza ninsorilor abundente si a viscolului. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania estimeaza ca in jurul orei 15:00 se va relua traficul pe tronsonul de autostrada mentionat.

Pe restul retelei de drumuri nationale se inregistreaza depuneri de zapada intre 0 – 3 cm si se circula in conditii de iarna. De asemenea, pe anumite sectoare de drumuri nationale pe partea carosabila s-au format suluri de zapada care ingreuneaza circulatia.

Acestea sunt:

• DN 54 km 15+000 – km 54+500, Studinita/OT – lim. jud. Teleorman – suluri de zapada L = 2 m , h = 0,15 cm;

• DN 54A km 0+000 – km 29+000, Corabia/OT – lim. jud. Dolj – suluri de zapada L = 2 m, h = 0,15 cm;

• DN59B km 0+000 – km 77+418, Carpinis – Deta (TM) – suluri de zapada viscolita 30-40cm inaltime si 1-3m latime;

• DN59C km 0+000 – km 41+993, Jimbolia – Sannicolau Mare (TM) – zapada viscolita 30-40 cm inaltime.

Intarzieri la decolarea unor curse de pe Aeroportul Otopeni

Mai multe aeronave de pe Aeroportul Otopeni au decolat cu intarzieri de aproximativ o ora, din cauza operatiunilor de degivrare. Nicio cursa nu a fost anulata din cauza vremii.

„Intarzierile sunt in general sub o ora, dar, sigur, am avut destule si peste acest interval, toate cauzate de menevrele pentru degivrare. Aeronavele au stat peste noapte in aeroport, acum se curata. Totusi, aeroportul este negru, nu alb, semn ca s-a lucrat. Degivraile sunt facute pe rand, iar intarzierile nu sunt foarte mari”, a spus Valentin Iordache, potrivit Mediafax.

Astfel, cursa spre Lisabona, care trebuia sa plece de pe Aeroportul Otopeni la ora 5.00, a decolat la 6.08, iar aeronava spre Praga, programata la 5.20, a decolat la 6.33. Cursa spre Tel Aviv, programata la ora 6.00, a decolat la 6.59, iar cea spre Amsterdam, programata la 6.00, a plecat la 7.27. O alta cursa, care trebuia sa plece spre Frankfurt la 6.20, a decolat la 7.22, iar aeronava spre Treviso a decolat la 7.37, in loc de 6.10.

Timpul de decolare s-a redus sub o ora pentru cursa de Munchen, programata sa decoleze la 6.55 si care a plecat la 7.32. De asemenea, cursele spre Varsovia, Zurich, Barcelona, Viena si Istanbul au avut aproximativ 30 de minute intarziere la decolare, iar cea spre Bergamo doar sapte minute.

Alte curse programata in intervalul orar 6.20 – 8.30 asteapta degivrarea, aeronavele urmand sa decoleze spre Roma, Memmingen, Londra, Paris, Timisoara,Venetia si Iasi.

Scoli inchise din cauza vremii

Toate scolile din judetul Timis si Suceava vor fi inchise luni, 10 decembrie, din cauza zapezii si a viscolului. Cursurile vor fi suspendate, luni, si la scoala si gradinita din comuna aradeana Dorobanti, din cauza zapezii care ingreuneaza accesul in localitate al microbuzului care ar trebui sa aduca de la Arad cadrele didactice.