Acasă Stirile zilei HARTA care ne arunca in EVUL MEDIU!

HARTA care ne arunca in EVUL MEDIU!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scotia are ocazia de a-si recapata independenta pierduta in urma cu trei secole, printr-un referendum care ar putea provoca cateva schimbari socante daca victoria este a sustinatorilor independentei.

O victorie a sustinatorilor independentei ar putea conduce la destramarea Marea Britanii si la incurajarea tuturor nationalistilor in Europa. Cotidianul Daily Mail publica o harta a modului in care ar arata Europa in cazul in care toate miscarile separatiste si-ar indeplini dorinta, respectiv obtinerea independentei.

Daily Mail mentioneaza ca Europa s-ar intoarce astfel la modul de distribuire a teritoriilor existent in Evul Mediu. Harta de mai jos reflecta Europa asa cum arata in anul 1360, cand multe grupari culturale isi aveau propriul stat.

Harta cu modul in care ar arata Europa daca toate miscarile separatiste existente in prezent pe continent si-ar dobândi independenta a fost realizata de Alianta Libera Europeana (EFA), care reuneste „40 de partide progresiste din intreaga Europa, partide care sunt in acelasi timp nationaliste, regionaliste si autonomiste si reprezinta natiuni fara stat, regiuni si minoritati traditionale”.

HARTA care ne arunca in EVUL MEDIU! 1

Activitatea EFA se axeaza pe promovarea dreptului la autodeterminare, pe nationalism, regionalism, autonomie si independenta. Dreptul la autodeterminare constituie unul dintre fundamentele programului si ideologiei EFA.

Din EFA fac parte miscari puternice precum Miscarea nationalista basca din nordul Spaniei si sud-vestul Frantei sau miscari mai putin cunoscute, precum Savoyan League, care sustine independenta regiunii Savoy din Franta, cu o populatie de 400.000 de oameni.

HARTA care ne arunca in EVUL MEDIU! 2

Potrivit ultimelor sondaje, 59 la suta dintre basci doresc un referendum privind independenta, in crestere cu cinci procente fata de anul trecut.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos