La locul tragediei aviatice din Ucraina este un haos total, insurgentii prorusi aflati in stare de ebrietate tragand focuri de arma in aer si furand obiecte ale pasagerilor decedati.

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa a anuntat ca echipele sale au reusit sa ajunga la locul prabusirii avionului, dar nu pot securiza perimetrul pentru ca sunt oprite de separatisti.

Potrivit unor surse, rebelii prorusi fura din bagajele victimelor avionului, iar unii insurgenti in stare de ebrietate trag focuri de arma in aer cu mitraliere AK47.

Informatiile au fost confirmate de Kiev.

„Insurgentii prorusi incearca sa distruga, cu sustinerea Rusiei, dovezile acestei crime internationale”, anunta Guvernul de la Kiev. „Teroristii au transportat 38 de victime la morga din Donetk, unde specialisti care au un accent rus au anuntat ca vor sa efectueze autopsii. Teroristii cauta si mijloace de transport de mare capacitate pentru transportarea fragmentelor fuselajului avionului in Rusia”, precizeaza Guvernul ucrainean.

Reprezentantii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatistii prorusi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei.

In urma negocierilor s-a stabilit crearea unei zone de securitate pe o raza de 20 de kilometri „care sa permita Ucrainei atingerea obiectivului esential: identificarea corpurilor si predarea acestora familiilor”, a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul serviciilor de securitate ucrainene.

Zeci de anchetatori si observatori internationali se afla la Kiev, in speranta ca vor putea ajunge la locul prabusirii avionului malaysian, despre care exista suspiciuni ca a fost doborat de separatistii prorusi. Malaysia a trimis o echipa de 62 de persoane, asteptata sambata in capitala Ucrainei.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi.

Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de persoane. Nu exista supravietuitori.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.