Haine toxice pentru copii de la branduri renumite. Unele foarte dragi romanilor – Cap Limpede

Haine toxice pentru copii de la branduri renumite. Unele foarte dragi romanilor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Hainele toxice pentru copii sunt fabricate inclusiv de branduri de renume precum Disney, Burberry sau Adidas. In acestea si altele s-au descoperit substante chimice periculoase, afirma un raport dat publicitatii astazi de catre Greenpeace. Organizatia pentru apararea mediului a explicat intr-un comunicat ca a supus analizei 82 de articole fabricate sub 12 marci diferite si a gasit la toate aceste firme produse chimice toxice.

Între mărcile celebre vizate de ONG figurează Nike, American Apparel, C&A şi Gap. Articolele testate au fost fabricate în 12 regiuni sau ţări şi o treime dintre ele în China.

„Parintii atenti ca hainele cumparate pentru copiii lor sa nu contina produse chimice periculoase se confrunta cu un veritabil cosmar”, a comentat Chih An Lee, de la Greenpeace.

Greenpeace a cerut Chinei, primul producator de textile si primul consumator de produse chimice din lume, sa nu mai foloseasca substante daunatoare in industria sa textila.

toxic

Loading...

In ultimii doi ani, ONG-ul a publicat mai multe studii care arata prezenta unor substante chimice susceptibile sa provoace cancer si probleme hormonale in produsele unor firme precum Zara, Calvin Klein, Levi’s si Li Ning.

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close