Acasă Stirile zilei Hackerii Anonymous avertizeaza Rusia: „S-a deschis sezonul de vanatoare”

Hackerii Anonymous avertizeaza Rusia: „S-a deschis sezonul de vanatoare”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul de hackeri Anonymous au transmis un nou mesaj Rusiei: „S-a deschis sezonul „de vânătoare” pentru site-urile instituțiilor guvernamentale”, avertizează hackerii și promit că liderul de la Kremlin se va „confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii”, scrie Observatornews.ro.

În urmă cu nouă zile, hackerii din grupul Anonymous a declarat ”război cibernetic” Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin după invazia rusă în Ucraina şi au cerut Moscovei să-şi retragă trupele din această ţară.

Pe 7 martie, Anonymous a transmis că a piratat serviciile ruseşti de streaming Wink şi Ivi şi canalele TV în direct Russia 24, Channel One, Moscow 24, pentru a difuza imagini ale invaziei din Ucraina, după ce televiziunile fidele Kremlinului au prezentat invazia Ucrainei ca pe o operaţiune de eliberare a fraţilor de peste graniţă, în care nu sunt loviţi civili, ci doar obiective militare.

Roskomnadzor, autoritatea de reglementarea a comunicaţiilor din Rusia, a dat ordin presei ruse să nu utilezeze cuvintele „invazie” sau „atac” atunci când face referire la situaţia din Ucraina, informează Reuters. „Subliniem că doar sursele oficiale ruse dispun de informaţii actuale şi fiabile”, se arată în comunicatul Roskomnadzor. Presa rusă se poate referi la acţiunea din Ucraina folosind sintagma „operaţiune militară specială” care are drept scop „menţinerea păcii”.