Hackeri germani au depus o plangere penala impotriva Guvernului Agelei Merkel, pe care il acuza de ajutarea spionilor straini, sprijin care s-a facut cu incalcarea legii. Hackerii si activistii care au initiat plangerea penala au prezentat ca probe documente dezvaluite de fostul consultant NSA Edward Snowden.

Cea mai mare asociatie a hackerilor europeni, The Chaos Computer Club (CCC), organizatia nonguvernamentala Liga Internationala pentru Drepturile Omului (ILHR) si organismul de supraveghere online pentru drepturi civile Digitalcourage au anuntat demersul luni, relateaza Deutsche Welle in pagina electronica.

Aceste grupuri acuza atat Guvernul condus de catre Angela Merkel, cat si serviciile de spionaj ca au tolerat spionajul si ca au ajutat, efectiv, Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) si Cartierul General pentru Informatii al Guvernului britanic (GCHQ) sa-i spioneze pe cetatenii germani.

Grupurile anunta, intr-un comunicat de presa ca au depus plangerea penala cu scopul de a declansa „o investigatie, de mult timp asteptata, a procurorilor federali” asupra unor presupuse incalcari ale legii comise de catre oficiali germani si spioni straini.

Ele solicita totodata ca Edward Snowden sa fie adus in Germania, in calitate de martor, in aceasta investigatie asupra spionajului. Comunicatiile personale ale lui Merkel au fost spionate de catre NSA, potrivit unor documente dezvaluite de catre Snowden, acuzat de Washington de spionaj si refugiat temporar la Moscova.

„Atunci cand telefonul mobil al Angelei Merkel este tinut sub supraveghere, este clar ca nu este vorba despre suspiciuni de terorism”, a declarat pentru agentia germana de presa DPA Rena Tangens, de la Digitalcourage.

Procurori federali iau in considerare, de mai multe luni, sa lanseze o investigatie cu privire la activitatile desfasurate de catre NSA pe teritoriul Germaniei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.