Guvernul a hotarat anularea penalitatilor acumulate de RADET fata de Elcen, Metrorex si a unui teren vor fi preluate de Primaria Capitalei, reprezentand aproape integral suprafata Parcului Lia Manoliu, pentru constructia noii sali polivalente sunt decizii adoptate de Guvern, in prezenta primarului general.

Guvernul a mai decis anularea penalitatilor istorice acumulate de RADET fata de Elcen, urmand ca cele doua unitati sa fie unificate, astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate.

ELCEN vinde energia termica catre RADET la un pret reglementat de ANRE, dupa care regia o livreaza consumatorului final. Datoriile curente ale RADET catre ELCEN sunt de circa 1 miliard de lei, la care se adauga penalitati de 1,1 miliarde de lei, datorie acumulata pe parcursul a 15 ani. Din cauza neincasarii sumelor de la RADET, ELCEN nu si-a achitat datoriile catre toti furnizorii de materie prima.

In cazul Metrorex, premierul a aratat ca discutia avuta in Guvern cu primarul general privind preluarea metroului de catre municipalitate a depasit „zona de principiu” si a asigurat ca statul va asigura in continuare subventii si derularea investitiilor deja incepute, precum noul tronson catre Drumul Taberei.

Autoritatea Metropolitana de Transport va trece in subordinea primariei odata cu Metrorex, intentia fiind de a se introduce un bilet unic pentru toate mijloacele de transport.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.