Acasă Stirile zilei Guvernul PSD, o noua umilinta la adresa medicilor! Replica unui tanar care...

Guvernul PSD, o noua umilinta la adresa medicilor! Replica unui tanar care a studiat la Yale: „Vi se pare normal? Indrazniti sa credeti, doamnelor si domnilor!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Legea salarizarii ii nemultumeste si pe medicii rezidenti, care au pentru Guvern multe intrebari. Un protest al medicilor rezidenti a fost anuntat pentru sambata, intre orele 13:00 – 16:00, in fata Ministerului Sanatatii.

La protestul organizat pe pagina de Facebook Medicii rezidenti NU lucreaza pro bono! deja au anuntat ca vor participa aproape 500 de persoane.

Totul a pornit de la un afis postat pe holurile Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan din Bucuresti, prin care medicilor rezidenti li se spunea asa:

„Conform Legii 153/2017, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, nu se vor mai acorda tichete de masa. Va rugam ca, pana la data 30 noiembrie 2017, sa le ridicati. In caz contrar, contravaloarea lor se va returna catre Bugetul de stat”.

Afisul este semnat de directorul economic si de managerul spitalului.

„Medicii rezidenti nu tac! Vrem confirmarea oficiala si publica a faptului ca:

– salariile medicilor rezidenti, indiferent de an, nu se vor micsora si vrem clarificarea situatiei de introducere a bursei in salariu (confirmare an 2022 an si luna), avand in vedere ca unii colegi vin cu surse de informatii (sigure, zic ei) cum ca salariul rezidentului de an I va fi 5700 lei (!) incepand cu martie 2018

– de la 1 ianuarie 2018 vom primi contravaloarea bonurilor de masa in bani

– cerem insistent plata garzilor incepand din anul I de rezidentiat

Vrem claritate si siguranta”, arata organizatorii protestului pe reteaua de socializare.

Medicii rezidenti sunt nesiguri si in ceea ce priveste cresterea salariilor, promisa de guvernanti. „Inca o mare teapa din partea guvernantilor, de data aceasta pentru medicii rezidenti!

Numai datorita galagiei facute in iulie impreuna cu toti medicii rezidenti am obtinut continuarea platii bursei rezidentilor pana la 1 ianuarie 2018, bursa ce a fost anulata odata cu intrarea in vigoare a Legii Salarizarii.

Ei bine, pe vremea aceea se prevedea cresterea veniturilor medicilor de la 1 ianuarie, dar acest lucru nu se mai intampla, ci va fi o crestere incepand din martie 2018. Pana acum au existat doar amanari deci sperantele sunt mici si pentru aceasta crestere.

Deci de la 1 ianuarie medicii rezidenti isi pierd nu doar sporurile si tichetele de masa, acolo unde sunt, ci si bursa si nici marire de salariu nu primesc!

Scaderea cumulata va fi enorma, iar, dupa ani grei de scoala si cu un program infernal, 15,000 de rezidenti vor primi intre 1450-2200 lei in mana.

Vi se pare normal? Indrazniti sa credeti, doamnelor si domnilor!”, scrie pe Facebook studentul la Medicina Raul Patrascu, un timisorean care a studiat la Yale si a facut cercetare de top in SUA, dar care s-a intors in Romania.