Guvernul pregateste noi masuri pentru a combate evaziunea fiscala

Raw Life and Style

Guvernul pregateste noi masuri pentru a combate evaziunea fiscala, astfel ca firmele care prezinta Fiscului venituri mai mici cu pana la 10% decat valoarea reala vor fi penalizate cu 10% din diferenta nedeclarata, iar cele care anunta venituri mai mici cu peste 10% decat valoarea reala vor fi penalizate cu 25% din diferenta.

Sistemul va fi introdus de Guvern ca parte a unui set de masuri pentru lupta cu evaziunea fiscala, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

„Prin noul sistem, firmele care declara administratiei fiscale un anumit venit care se dovedeste insa a fi cu pana la 10% mai mic decat valoarea reala vor fi penalizate cu 10% din diferenta, iar cele care declara venituri mai mici cu peste 10% comparativ cu suma reala vor fi penalizate cu 25% din diferenta nedeclarata”, au afirmat sursele.

Premierul Victor Ponta a anuntat anterior ca Guvernul va aproba, probabil saptamana viitoare, un pachet de masuri referitoare inclusiv la modificarea sistemului de penalitati la plata datoriilor bugetare.

Click pe aceeasi tema:  Produsul Intern Brut (PIB) a crescut in trimestrul al doilea cu 0,5% fata de ianuarie-martie
spre