Acasă Stirile zilei Guvernul Orban si PNL intra in autoizolare dupa ce senatorul Vergil Chitac...

Guvernul Orban si PNL intra in autoizolare dupa ce senatorul Vergil Chitac a fost confirmat cu coronavirus!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toti membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, a anuntat Ludovic Orban. Premierul a anuntat ca toti senatorii PNL au obligatia sa se autoizoleze si ca el se va izola la Vila Lac 1. El a facut aceste anunturi dupa ce senatorul Vergil Chitac a fost confirmat cu coronavirus.

„Am cerut Ministerului Sanatatii un mecanism rapid de ancheta epidemiologica in PNL. Ministrilor si membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Toti membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toti senatorii PNL au obligatia sa se autoizoleze.

Ma voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atributiile exercitate. Urmeaza sa luam o decizie pentru a vedea unde se izoleaza ministrii. Pentru membrii BEx am cerut sa li se preleveze probe, dupa prelevare, toti se vor izola la domiciliu.

Mi-e teama sa nu fie afectati altii. Indiferent care e diagnosticul meu, eu imi indeplinesc sarcinile.

Exista un Guvern. Ministrii trebuie sa ramana in functiune pentru a lua decizii si pentru a apara sanatatea cetatenilor. este aproape functional softul care ne permite organizarea sedintelor de Guvern online.

Cel putin pana la al doilea diagnostic ramanem in situatie de izolare”, a spus Orban, potrivit Digi24.

Ludovic Orban a anuntat ca in aceste conditii, nu mai merge la consultari.

Ministrul Sanatatii a spus ca premierul este asimptomatic.

El a recomandat jurnalistilor sa se izoleze si sa ceara diagnosticarea, pentru siguranta lor.

„Presedintele a declansat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe presedinte dupa ce am aflat ca senatorul e pozitiv, presedintele va decide calea de urmat.

L-am informat imediat pe presedintele Klaus Iohannis”, a precizat Ludovic Orban.

La parlament, find vorba de un senator, e absolut necesara ancheta epidemiologica. Pentru toti parlamentarii, mai ales senatorii sa nu astepte ancheta epidemiologica, sa nu intre in contact cu nimeni, a mai spus Orban.

Procedurile se refera la ministri care au fost in contact direct cu Vergil Chitac, a spus ministrul Sanatatii, Victor Costache.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj pentru romani: „Nu luati cu asalt magazinele si farmaciile! Evitati propagarea de stiri false, alarmiste”
Articolul următorRomania se indreapta catre scenariul nr.3, dupa ce bilantul pandemiei de coronavirus a ajuns la 97 de cazuri! Medicul Rafila: Saptamana viitoare vor fi multe sute de persoane infectate!