Acasă Stirile zilei Guvernul moldovean a fost demis in urma unei motiuni de cenzura!

Guvernul moldovean a fost demis in urma unei motiuni de cenzura!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis in urma unei motiuni de cenzura votate marti in Parlament. Motiunea, depusa de Partidul Comunistilor a fost votata de 54 de parlamentari.

Potrivit Info-Prim Neo, in termen de trei zile, prim-ministrul Vlad Filat trebuie sa prezinte demisia Cabinetului de ministri.

Democratii si comunistii au apreciat ca un astfel de guvern nu mai poate exista, iar in opinia PDM votul de neincredere a fost acordat in special premierului Vlad Filat, ci nu ministrilor.

Liberalii nu au participat la vot, potrivit aceleiasi surse.

Respingerea Guvernului de catre Legislativ va duce la desemnarea unui nou premier de catre presedintele tarii. In situatia in care deputatii vor respinge repetat noul Cabinet si programul de guvernare, seful statului poate dizolva Parlamentul. Drept urmare, sunt organizate alegeri parlamentare anticipate.

Tensiunea intre partidele ce fac parte din alianta proeuropeana aflata la guvernare s-a accentuat luna trecuta, precizeaza ProTV Chisinau, dupa ce liderul Partidului Democrat Marian Lupu, presedintele Parlamentului, a solicitat demisia premierului Vlad Filat, apreciind ca Guvernul se confrunta cu o grava criza de credibilitate. Lupu l-a acuzat pe Filat pentru criza in care se afla Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) si a amenintat ca grupul parlamentar al formatiunii sale va initia o …read more
Via: Moldoveanul  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentIon Tiriac este anchetat in Spania, fiind banuit de afaceri necurate!
Articolul următorTop 10 cele mai socante filme documentare! GALERIE VIDEO