Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Ciolos a primit marti votul de investitura in Parlament. S-au inregistrat 389 de voturi pentru, 115 impotriva, iar 2 voturi au fost anulate.

Secretarul Camerei Deputatilor Ionel Palar a declarat ca au fost prezenti la investirea Cabinetului Ciolos 509 deputati si senatori din totalul de 547, iar numarul total de voturi exprimate a fost 506.

”Numarul de voturi anulate — 2. Din cele 504 voturi valabil exprimate, voturi pentru acordarea increderii Guvernului — 389, voturi contra — 115. Potrivit prevederilor Constitutiei, Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, adica minimum 274 de voturi ‘pentru’. Se constata ca este intrunita majoritatea de voturi ceruta de Constitutie pentru ca Parlamentul Romaniei sa acorde increderea Guvernului, programului si listei Guvernului prezentate de Dacian Ciolos, candidatul desemnat pentru functia de prim-ministru”, a spus Ionel Palar, de la tribuna Parlamentului, citat de Agerpres.

Dupa anuntarea rezultatului, premierul desemnat Dacian Ciolos a transmis un mesaj parlamentarilor. „Consider prin acest vot ca ati inteles si ati acceptat ceea ce ne-am propus sa facem, ca ati acceptat deschiderea pe care am oferit-o pentru a face in asa fel incat aceasta legitimitate pe care Parlamentul ales al Romaniei a transferat-o acestui Guvern de tehnocrati sa se transforme in eficienta si in rezultate bune, care sa redea increderea cetatenilor romani ca actul guvernamental este pentru romani si ca acest lucru ne poate ajuta sa recastigam increderea in noi si sa mergem mai departe”, a afirmat Ciolos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.