Acasă Stirile zilei Gustul alimentelor este influentat de culoarea si materialul din care este realizata...

Gustul alimentelor este influentat de culoarea si materialul din care este realizata vesela!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gustul alimentelor este influentat de culoarea si materialul din care este realizata vesela, potrivit unui studiu, informeaza mediafax.ro.

Printre factorii ce influenteaza calitatea gustului se numara inclusiv culoarea si materialul fetei de masa si a veselei. Autorii studiului descurajeaza folosirea culorii rosu pentru stimularea apetitului.

„Modul in care percepem mancarea constituie o experienta multisenzoriala, care nu are de-a face doar cu gustul si cu textura alimentelor, ci si cu aroma si aspectul mesei”, mentioneaza autorii studiului, publicat in revista Flavour.

„Inainte ca noi sa gustam mancarea, creierul nostru isi formeaza deja o imagine despre aceasta, lucru care ne afecteaza experienta”, spun expertii de la Universitatea din Oxford, autorii studiului. Potrivit acestora, culoarea rosu nu este potrivita. „Rosul ar trebui prezentat persoanelor care trebuie sa isi limiteze hrana, dar cu siguranta nu celor care vor sa se ingrase”, afirma cercetatorii.

Autorii studiului au efectuat testele folosind vesela de mai multe culori, forme si texturi, pentru a evalua impactul pe care aceasta o are asupra gustului. Ei au ajuns la concluzia ca mancarea picanta mancata cu cutitul este mai iute decat daca este mancata cu o lingura sau o furculita, iar, daca este mancata cu o furculita din plastic, ea pare a avea un gust „mai bogat”.

La inceputul anului, un studiu a aratat ca o portie de ciocolata calda are un gust mai bun daca este servita intr-o ceasca portocalie sau crem, decat daca este servita intr-o ceasca alba sau rosie.

Specialistii spun, de asemenea, ca nu exista nicio formula magica legata de asocierea alimente-elemente de decor, totul depinzand de tipul de mancare. De exemplu, paharele galbene fac ca lamaile sa para mai gustoase in sucuri, in tip ce paharele roz fac ca bauturile pe care le contin sa para mai dulci.