Acasă Sanatate Gustarile de dimineata provoaca boli cumplite! Vezi de ce trebuie sa le...

Gustarile de dimineata provoaca boli cumplite! Vezi de ce trebuie sa le eviti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In prezent, pe rafturile magazinelor se regasesc „gustari” care pot provoca destul de usor urmatoarele probleme:

Hiperactivitate

Cancer

Reactii alergice

Obezitate

Astm

Diabet

Probleme la nivelul cromozomilor

Hipoglicemie

Probleme ale organelor interne

Care sunt acele „gustari”?

– Chipsurile

Uleiurile in care sunt prajite sunt special fabricate pentru a conserva cipsurile pentru a le prelungi durata de valabilitate. Atunci cand sunt ingerate, ele modifica structura membranelor celulare ale corpului, si in niciun caz nu in bine. S-a demonstrat faptul ca un consum regulat de chipsuri poate provoca destul de usor aparitia cancerului stomacal dar si cancerului de colon.

– Cornurile ambalate cu diverse arome (ciocolata, fructe…etc)

Surplusul de carbohidrati din faina rafinata , din care sunt fabricate aceste cornuri, dar si chimicalele din „umplutura” lor sunt responsabile pentru aparitia cancerului mamar si incurajarea cresterii si raspandirii multor altor tipuri de celule canceroase.

– Popcornul

Popcornul ambalat este de regula ticsit de substante chimice care pot cauza probleme de infertilitate. In plus, acestea se fac responsabile in mod direct pentru aparitia cancerului pulmonar, testicular si hepatic. Ca sa sintetizam pe scurt: EVITA-LE!

– Biscuitii

Zaharul continut de biscuiti dar si faina din care sunt facuti cresc usor nivelul de insulina din sange si, de asemenea, reprezinta o sursa de energie pentru celulele canceroase. Indulcitorii bogati in fructoza, ca de exemplu, siropul de porumb cu continut crescut de fructoza s-au dovedit a fi o sursa de energie ideala, dar nu pentru corp, ci pentru celulele canceroase, al caror metabolism si a caror proliferare beneficiaza din plin de pe urma ei.

– Covrigii si gogosile

Aceste gustari preferate de foarte multi oameni, au un indice glicemic destul de mare ceea ce provoaca foarte repede cresterea glicemiei si in scurt timp scaderea ei. Consumati regulat, acestia „ajuta” organismul sa dezvolte rezistenta la insulina, fapt care poate duce la aparitia diabetului. Daca mai luam in considerare si faina alba procesata folosita la fabricarea lor, ajungem la candidatul ideal pentru aparitia cancerului la pancreas.

Pentru sanatatea ta si a celor din jur incearca pe cat posibil sa renunti la ele, inlocuindu-le cu alimente sanatoase cum ar fi fructele sau legumele proaspete in portii adecvate.

Aceste optiuni sunt mult mai potrivite si mai nutritionale decat cele din lista de mai sus.

Daca te ingrijoreaza faptul ca al tau copil este expus consumului de coloranti, atunci asigura-te ca citesti cu atentie etichetele de pe alimente, dar si etichetele de pe vitamine, siropuri de tuse, pasta de dinti, sampon, detergent de rufe si crema de maini. Aceste produse contin deseori coloranti toxici similari.

Sursa: Secretele, Autor Cristian Iacov