Acasă Politic Grupul de la Monaco vrea sa preia Capitala! Pe cine propulseaza in...

Grupul de la Monaco vrea sa preia Capitala! Pe cine propulseaza in locul lui Vanghelie omul fara chip?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Realizatorul de la B1 TV, Silviu Manastire, a dezvaluit in cadrul emisiunii sale cine este adevaratul candidat al PSD la primaria sectorului 5 din Capitala. Realizatorul subliniaza ca deputatul PSD, Cristian Rizea, este ajutat de gruparea Monaco sa preia destinele celui mai sarac sector al Capitalei, dar care ascunde o mina de aur in materie de afaceri imobiliare.

La sectorul 5, gruparea Monaco se pregateste sa-l faca primar in 2016 pe deputatul PSD Cristian Rizea. Rizea a preluat sefia organizației PSD dupa arestarea lui Marian Vanghelie, iar acum vrea sa-i ia si primaria. Nu intamplator, gruparea Monaco are interese majore in speculații imobiliare. Controversatul deputat Rizea aparea anii trecuți in presa de scandal in fotografii facute in principatul Monaco, unde obisnuia sa conduca un automobil de lux Ferrari. Deputatul care se vrea primar in cel mai sarac sector din Bucuresti isi petrece concedii imbelsugate, udate cu sampanie, tocmai la Monaco. Asta desi Rizea a muncit toata viața la stat, ca sef al Agenției Naționale pentru Tineret si apoi deputat de Braila. Averea sa si opulența afisata de deputatul Rizea ar putea avea legatura cu nasul sau de cununie, un om de afaceri cu numele Dragos Dobrescu. Cristian Rizea si Dragos Dobrescu, alaturi de afaceristii Elan Schwartenberg, Puiu Popoviciu sau Bogdan Buzaianu, regele baieților destepți din energie, sunt obisnuiții petrecerilor exclusiviste de la Monaco, relateaza B1TV.

Gruparea Monaco pe scurt: Majoritatea afaceristilor care fac parte din ea au rezidența in Principatul Monaco. Povestea incepe in sectoarele 5 si 6 din Bucuresti. La sectorul 6, primar pana in anul 2012 a fost Cristian Poteras de la PDL, in prezent Poteras executa o condamnare de 8 ani de inchisoare pentru retrocedare ilegala a unor terenuri extrem de valoroase tocmai catre gruparea Monaco.

Despre nasul lui Rizea, acest Dragos Dobrescu, poreclit DD-ul, unul dintre liderii gruparii Monaco, circula diverse legende urbane. In primul rand, afaceristul Dragos Dobrescu nu are nicio fotografie publica, desi i se atribuie o avere colosala. Miliardarul fara chip, acest Dragos Dobrescu, deține zeci de proprietați imobiliare in Bucuresti si controleaza prin interpusi alte multe afaceri. Prin diverse personaje apropiate, Dragos Dobrescu a pus mana pe zeci de hectare de teren retrocedate. Unele trenuri au fost date de primarul sectorului 6, Cristian Poteras, despre care spuneam ca a fost condamnat la inchisoare.

Documentele arata ca Dragos Dobrescu controleaza grupul de companii imobiliare MONOLIT. Dobrescu construieste blocuri si cladiri de birouri sau cumpara obiective imobiliare in Bucuresti pe care apoi le inchirieaza. Doi dintre asociații sai sunt Marian Jean Capațana si Nicolae Berendea. Capatana si Berendea au primit retrocedarile de terenuri din partea primarului sectorului 6, Poteras. Cei doi au cumparat inițial drepturile litigioase de la diverse persoane. Prin semnatura primarului Poteras, interpusii miliardarului Dragos Dobrescu dar si fratele controversatului Elan Schwartenberg au primit terenuri ce valoarau circa 100 de milioane de euro. Bereandea si Capațana au vandut o parte din terenuri imediat ce au intrat in posesia lor, dar judecatorii au dispus confiscarea sumei de 19, 9 milioane de euro de la Marian Jean Capațina si suma de 810.000 euro de la Nicolae Ion Berendea.

Afacerea de la sectorul 6 a fost doar o picatura in oceanul de afaceri a miliardarului fara chip Dragos Dobrescu. Dobrescu apare in afaceri alaturi de interpusul gruparii Mazare, pe nume Georgica Giurgiucanu, specializat in retrocedari de terenuri la Constanța sau alaturi de milionarul Cosmin Balcacean, cunoscut in Bucuresti ca unul dintre locotenenții controversatului Sorin Beraru, milionarul evreu specializat in afaceri cu armament.

Ca sa ințelegem cu cine avem de-a face este bine de stiut ca Dragos Dobrescu a cumparat in anul 2010 o bucata de teren de 600 de metri patrați in centrul Bucurestiului cu 1 milion si jumatate de euro. Tot Dobrescu facea parte din anturajul intim al fostului presedinte al PNL, Crin Antonescu. Acum, miliardarul Dobrescu, plecat in strainatate in majoritatea timpului, face cartile pentru alegerile de primari la Bucuresti. Finul sau, Cristian Rizea, vrea sa preia sectorul 5, unde se pot da tunuri imobiliare de proportii. Alte zone de interes ale gruparii imobiliare de la Monaco sunt sectoarele 1 si 6 din Capitala.