Acasă Utile Greseala pe care o fac toate gospodinele cand pun muraturi! Vezi care...

Greseala pe care o fac toate gospodinele cand pun muraturi! Vezi care este adevarata reteta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nutritional, cele mai bune muraturi contin legume, apa si sare. Fara otet. Varianta simpla, asadar, descarca in produs bacterii lactice sau pro-biotice. Aceleasi vietati sunt locuitorii obsnuiti ai tubului digestive si ai tractului uro-genital normal.

Cum ne fac bine? Omoara microorganismele rele, patogene. Se grupeaza pe suprafetele din interiorul organismului si ocupa astel locurile posibil destinate altor bacterii periculoase. Se lipesc de bacterii care ne fac rau si se elimina impreuna.

Prezenta lor in alimentatie mentine toate armele sistemului imunitar in alerta. Odata aprins beculetul rosu, daca apare o posibila infectie reactioneaza rapid. Studiile au demonstrat ca si atunci cind sunt omorite pot avea un efect imuno-modulator.

Muraturile in sare sunt alimente primordiale. Stiu sa va ajute in fiecare zi stresanta – iar stresul mareste colesterolul rau, LDL. Muraturile au capacitatea de a neutraliza compusi cu actiune toxica sau cancerigena pe care ii luati din alte alimente. Apoi, o suta de grame de legume murate in apa cu sare contin doar 12 kilocalorii, spune  Conf. Univ. dr Costel Stanciu, Asociatia Protectia Consumatorului.

Muraturile din comert nu sunt indicate

“Ce fac unii producatori? Au gasit de cuviinta sa puna in castravetii conservati cu ajutorul otetului clorura de calciu” Aceasta creste exagerat calciul din singe. Pe de alta parte, clorura de calciu da da fermitate castravetilor, de aceea este folosita de industrie.

Clorura de calciu este aditivul alimentar E 509. Citim din descrierea oficiala: „Doza zilnică admisă nu este limitată”. Aceeasi descriere oficiala ne spune ca: ”este interzis a fi folosit in cazul copiiilor”.

Atentie si la otet: in unele cazuri s-a descoperit ca era de fapt alcool etilic colorat cu caramel amoniacal, care este mai ieftin – dar e periculos pentru sanatate. Autoritatea Europeana pentru siguranta alimentelor a redus la acest tip de caramel doza de la 300 de mg per kilogram la o suta, scrie stirileprotv.