Companiile Apple si Google folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor harti 3D de mare rezolutie, care pot surprinde oamenii chiar si in timp ce fac plaja in propria curte.

Cei doi giganti in domeniul IT se intrec in vederea furnizarii unor harti aeriene de mare precizie, folosind camere de filmat cu precizie militara pentru a inregistra imagini de acuratetea celor preluate din serviciile de informatii, precizeaza  Daily Mail.

Google recunoaste ca a trimis deja avioane care survoleaza orasele, in timp ce Apple a apelat la o companie care dispune de tehnologie de spionaj aerian, de tipul celei utilizate pentru identificara tintelor teroriste din Afganistan. Aceasta a fost deja testata in 20 de locatii, inclusiv din Londra, si este capabila sa vada in casele oamenilor.

Noua tehnologie achizitionata de Apple este menita sa ofere harti in format 3D ale marilor orase si cartierelor de locuinte pentru iPhone si iPad, in timp ce Google va apela la avioanele de spionaj pentru a oferi harti in format 3D, mult mai detaliate decât cele luate prin satelit in sistemul Google Earth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.