Grupul Google a anuntat lansarea unui site destinat sa contribuie la conservarea limbilor pe cale de disparitie, intitulat „Proiectul limbilor in pericol”.

 

„Inventarierea a peste 7.000 de limbi in pragul disparitiei este o etapa importanta pentru pastrarea diversitatii culturale, cinstirea cunostintelor stramosilor nostri si inzestrarea tinerilor cu mai multa putere”

scrie Google.

Tehnologiile pot sustine aceste eforturi, ajutandu-i pe oameni sa realizeze inregistrari de inalta calitate cu batranii, adesea ultimii vorbitori ai limbii lor, aducand impreuna comunitati disparate in mediul social si facilitand invatarea limbilor.

1 COMENTARIU

  1. Da Lancaster, si cand se intalnesc 5 geanmri cu un turc, toti se apuca sa vorbeasca turceste. Iar in magazinele germane numai in limbi straine se vorbeste, nu-i asa? Iar mass media germana este numai in limbi straine. Ce neobrazare din partea ta!!! Hai ca esti ridicol, individule!!!! La voi in Basarabia, peste tot si permanent, absolut toti vorbesc ruseste: pe strada, in magazine, piata, mass media, in politie si alte institutiile de stat etc, etc. Ori de cate ori am vizitat Basarabia, am avut aceeasi senzatie ca si atunci cand am vizitat cateva zone din Rusia si Ucraina. Eu am spus si continui sa spun ca Basarabia este mai ruseasca decat insasi Rusia. Nici o deosebire, dacat ca in Basarabia am avut parte si de antiromanism. Peste tot mi s-a amintit de palma jandarmului roman, de fascismul romanesc, de lasitatea romanilor, de obligatia Romaniei de a da pe degeaba basarabenilor bani, burse, cetatenii si tot felul de ajutoare. In sfarsit, in Basarabia am avut parte de toate prostiile posibile pe care le poate scoate o populatie fara busola, o populatie dezorientata, fara identitate nationala si istorica clara si straina de neamul romanilor. Un fel de Turnul lui Babel cum nu mai exista nicaieri pe mapamond in ziua de azi. Macar din acest punct de vedere sunteti unici, basarabenilor! Va urez la mai mare pe aceasta cale!!!! Dixit Lancaster, individule strain basarabean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.