Acasă Stirile zilei Google: Panteteaza TELEFONUL la care puteti vorbi indiferent cum il tineti

Google: Panteteaza TELEFONUL la care puteti vorbi indiferent cum il tineti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oficiile care se ocupa de brevetarea inventiilor si inregistrarea marcilor au avut onoarea sa ia contact cu multe dosare ciudate, unele dintre ele fiind aprobate si fiind folosite acum de producatori pentru a-si pune reciproc bete in roate.

 

Ultima inventie pe aceasta lista este un patent depus de Google la United States Patent and Trademark Office, compania dorind sa inregistreze telefonul mobil la care se poate vorbi indiferent cum este tinut in mana.

Telefoanele touchscreen moderne seamana tot mai mult cu niste blocuri rectangulare simetrice cu putine detalii, fiecare dintre noi apucand cel putin o data un terminal cu capul in jos.

Daca sistemele de operare iOS si Android permit orientarea automata a ecranului in functie de pozitia terminalului, Google s-a gandit ca un telefon al carui hardware foloseste acelasi principiu ar putea deveni util.

In consecinta, patentul depus catre autoritatile americane descrie un terminal mobil care dispune de o pereche de microfoane si difuzoare la fiecare capat si care, in functie de orientarea detectata de accelerometru, va activa difuzorul si microfonul corect pentru desfasurarea convorbirii.

Nu stim cine si cand va implementa aceasta tehnologie intr-un telefon mobil, dar putem fi siguri ca cineva nu se va putea abtine sa nu parafrazeze celebra scuza „il tineti gresit” a lui Steve Jobs.