Acasă World Google da lovitura si lanseaza tehnologia pe care o vedeam in filme!...

Google da lovitura si lanseaza tehnologia pe care o vedeam in filme! Vezi castile care traduc in timp real in 40 de limbi! „Trecem la o lume axata pe inteligenta artificiala”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Compania Google, parte a conglomeratului Alphabet Inc, a dezvaluit, miercuri, a doua generatie a telefoanelor sale Pixel, alaturi de noi modele de boxe inteligente si alte dispozitive.

Noua colectie de dispozitive dezvoltate de Google, printre care se numara laptopul Pixelbook, casti wireless si o camera de dimensiuni reduse, include sisteme si servicii dezvoltate de compania americana, in special Google Assistant.

in cadrul unui discurs sustinut la evenimentul de lansare care a avut loc in San Francisco, directorul hardware al Google, Rick Osterloh, a sustinut ca noile produse ale companiei „demonstreaza perfect strategia de a re-imagina un hardware din interior spre exterior”.

La randul sau, seful Google Sundar Pichai s-a aratat incantat de ”trecerea de la o lume axata pe telefonul mobil la una care are in centru inteligenta artificiala”.

„Lucram in acelasi timp la software si hardware deoarece acesta este cel mai bun mod de avansare in informatica”, a spus el.

Telefonul smartphone Pixel 2 vine in doua dimensiuni, ambele avand caracteristici comparabile, printre acestea numarandu-se carcase de aluminiu si lipsa jack-urilor traditionale pentru casti. Preturile pentru modelul de baza incep de la 649 dolari, iar valoarea de pornire pentru versiunea high-end este de 849 dolari. Telefoanele vor fi disponibile de la 19 octombrie.

Telefoanelor Pixel le lipseste ”luciul” si cota de piata a smartphone-urilor cu pret similar, cum ar fi Apple iPhone sau Galaxy S ori Galaxy Note de la Samsung Electronics Co. Totusi, camera originala si software-ul Pixel au atras atentia criticilor, multi dintre ei asteptandu-se ca linia sa devina un competitor serios pe segmentul mediu si superior al pietei smartphone-urilor Android.

Pixelbook, cu o valoare de 999 de dolari, este primul laptop echipat cu Google Assistant si va sustine Snapchat al Snap Inc., dupa cum a anuntat compania. Tastatura se indoaie in spatele ecranului pentru a porni ecranul tactil de 12,3 inchi si a-l transforma intr-o tableta. Produsul va fi disponibil in magazine incepand de la 31 octombrie.

Google Home Mini, una dintre boxele proaspat lansate, are un pret de 49 de dolari in Statele Unite si ar rivaliza cu popularul Echo Dot al Amazon.com Inc. Aceasta va deveni disponibila la 19 octombrie. Home Max, cu dublu woofer pentru un sunet mai puternic, are un pret de 399 de dolari si va deveni disponibila pana la sfarsitul anului.

Pixel Buds, cu o valoare de 149 de dolari, vor intra pe piata in noiembrie. Castile pot traduce in timp real dintr-o limba in alta, oferind suport pentru 40 de limbi de circulatie internationala. Desi ai nevoie de un telefon Pixel in preajma pentru a profita la maxim de noile casti Bluetooth, acestea pot fi imperecheate fara probleme cu orice smartphone Android care ruleaza versiunea 7.0 Nougat si are Google Assistant. Castile sunt interconectate cu un fir textil care te ajuta sa nu le pierzi prea usor.

Clips, camera de buzunar, va intra pe piata ”in curand” la pretul de 249 de dolari, a mai anuntat Google.

Sursa: Agerpres