Acasă Stirile zilei Google a inclus pe lista celor mai importanti 100 de lideri ai...

Google a inclus pe lista celor mai importanti 100 de lideri ai inovatiei 13 romani! Vezi care sunt

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astrofizicianul Aurora Simionescu si antreprenorul Radu Georgescu sunt doi dintre cei 13 romani care se regasesc pe lista celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est, elaborata de mai multe companii, intre care si Google, ca parte a unei campanii ce are ca scop promovarea inovatiei.

Google a anuntat, joi, publicarea listei celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est, in cadrul editiei a doua a proiectului New Europe 100 (NE100).

Proiectul NE100 este organizat de Res Publica, impreuna cu Visegrad Fund, Google si Financial Times si in cooperare cu importante institutii din aceasta regiune a Europei, relateaza Mediafax.

Domeniile in care s-au remarcat reprezentantii Romaniei sunt variate: de la educatie si creatori de continut la dezvoltare de aplicatii, astrofizica si robotica.

Astfel, pe lista NE100 2015 a celor mai importanti 100 de inovatori din Europa Centrala si de Est se afla Radu Georgescu, antreprenor in sectorul tehnologiei si fondator al GECAD Group; András Kapy, CEO al companiei de robotica Axosuits, dezvolta exoschelete puternice care pot fi utilizate in diverse scopuri; Cosmin Mihaiu, cofondator al MIRA Rehab, care dezvolta o serie de jocuri si lectii interactive pentru diverse dispozitive, precum Kinect, cu scopul de a ajuta recuperarea medicala.

Pe aceasta lista se regasesc si Paul Balogh si Cristian Dinu, fondatori ai Read Forward, un start-up care a dezvoltat primul manual digital din Romania, iar acum produce manuale utilizate pe scara larga in scoli; Ramona Cordos si Codin Pop, fondatori ai Creative Monkeyz, care publica gratuit tutoriale video si lectii despre software de grafica, design, montaj si modelare 3D; Stefania Druga, fondator al HacKIDemia, o retea globala care dezvolta seminarii si kit-uri ce ajuta copiii sa rezolve diverse provocari prin curiozitate, joaca si empatie; Eduard Alexandrian, cofondator al SafeDrive, o aplicatie romaneasca, ce recompenseaza soferii care nu folosesc telefonul in timp ce conduc.

De asemenea, pe lista NE100 2015 se afla Aurora Simionescu, astrofizicianul care a facut parte dintr-un grup de cercetatori ce au observat pentru prima oara unul dintre filamentele de gaz care leaga grupurile de galaxii. Existenta acestor filamente a fost dedusa teoretic in urma cu zece ani.

Totodata, pe lista au fost nominalizati Dan Ciotu, Dragos Ilinca si Vladimir Oane, fondatori ai UberVu, o platforma de tip „social analytics”, care analizeaza datele de pe bloguri, forumuri si retele sociale si ofera informatii pe baza carora se pot lua decizii de business.

Lista NE100 a fost creata ca parte a unei campanii ce are ca scop promovarea inovatiei in Europa Centrala si de Est, prin evidentierea celor care sunt motorul schimbarilor pozitive in societate.

Inovatorii din lista NE100 au fost selectati de organizatori pe baza propunerilor si sugestiilor venite de la organizatiile partenere in acest proiect. Categorii nominalizarilor sunt: afaceri, stiinta, media si cultura, societate si politica.

Lista completa a celor 100 de inovatori din Europa Centrala si de Est este disponibila aici.

„Lista New Europe 100 de anul acesta arata ca in multe domenii, inclusiv educatie, sanatate, transport, agricultura, inovatorii din aceasta regiune utilizeaza cele mai recente tehnologii pentru a adresa probleme sociale si de afaceri. Diversitatea acestei liste evidentiaza ca inovatia economica si sociala in Europa Centrala si de Est are un potential considerabil de crestere, generand proiecte solide de afaceri, locuri de munca si crestere economica”, a declarat Agata Wacławik-Wejman, directorul Public Policy, Google CEE (Europa Centrala si de Est).

intre cei 100 de vectori ai schimbarii din Europa Centrala si de Est se regasesc persoane care utilizeaza noile tehnologii pentru a crea noi modele in cultura, politica, afaceri, stiinta si activitati sociale. Majoritatea sunt antreprenori (50%) sau activisti si politicieni (32%).

„Lista evidentiaza oamenii care vor fi motorul schimbarilor pozitive in Europa Centrala si de Est”, a declarat Wojciech Przybylski de la Res Publica Foundation, initiatorul proiectului.

Printre castigatorii de anul acesta se numara persoane care nu doar ca au generat schimbari pozitive prin activitatea lor, dar au abordat si anumite probleme sociale. Astfel, lista include creatori de platforme online pentru artisti si sponsori ai artei, dezvoltatori a unor programe interactive de recuperare medicala, organizatii care predau IT copiilor si constructorii dronei AirDog, utilizata in sporturile extreme.

Lista inovatorilor de anul acesta acorda credit si personajelor politice proeminente. intre acestea se numara si Toomas Hendri Ilves, presedintele Estoniei, unul dintre arhitectii acestei tari cu o dezvoltare economica remarcabila. Un alt politician de pe lista este Andrej Kiska, presedintele Slovaciei, un nume sinonim cu inovatia si solutiile electronice in economie, educatie si politica.

Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv imbunatatirea modului in care oamenii acceseaza si utilizeaza informatia. Fondata in 1998, de Larry Page si Sergey Brin, Google este astazi o companie prezenta pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Google Romania este reprezentata de Dan Bulucea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos