Google si-a extins portofoliul cu suita de aplicatii mobile Quicktime, folosita pentru productivitate de utilizatorii de gadgeturi Android si iOS. Achizitia ar putea fi primul pas in crearea unei suite de aplicatii Google care sa concureze cu Microsoft Office.

Pachetul Quickoffice permite vizualizarea si editarea de documente Word, PowerPoint si Excel direct pe telefonul mobil si tableta PC, iar achizitia Google vine cu doar cateva luni inainte de lansarea Microsoft Office pe Android si iOS, potrivit AllThingsD.

Meebo a recunoscut si el faptul ca a fost achizitionat de catre gigantul Google. Se confirma astfel o serie de zvonuri din ultimul timp si faptul ca gigantul motor de cautare vrea sa isi dezvolte proiectele de socializare online cu orice pret.

Fondat in 2005, Meebo este cunoscut drept un client universal de chat pentru AIM, Yahoo IM si altii, precum si pentru dezvoltarea Meebo Bar o unealta ce combina advertising-ul si socializarea online.

Desi detaliile tranzactiei nu au fost facute publice, specialistii vorbesc de sume ce se apropie de 100 de milioane de dolari. Dupa cum noteaza si cei de la electronista.com, in acest fel Google isi extinde gama de servicii online, iar oficialii spera ca vor putea utiliza experienta Meebo in efortul constant de imbunatatire si popularizare a Google+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.