Google a ales producatorul ochelarilor sai inteligenti. Potrivit Bloomberg, acestia vor fi fabricati de Luxottica Group, detinatorul brandurilor Ray-Ban si Oakley, motiv pentru care cele doua comapnii au semnat un parteneriat.

Tehnologia Google Glass include un ecran, camera video si sistem audio intr-un dispozitiv mic montat pe o rama de ochelari, la nivelul ochiului.

Google, aflat in cautarea unor noi clienti pentru serviciile destinate dispozitivelor mobile, a intensificat eforturile facute pentru a demonstra ca ochelarii pot atrage un numar mare de utilizatori.

Dispozitivul a beneficiat de o mare atentie din partea presei, dar este si criticat din cauza capacitatii de a inregistra imagini sau de a distrage atentia utilizatorilor.

Luxottica, cel mai mare producator de ochelari la nivel mondial, a anuntat ca infiinteaza in acest scop echipe de design, dezvoltare si fabricare a produselor.

„Luxottica are o istorie impresionanta de peste 50 de ani, in care a proiectat, fabricat si distribuit unele dintre cele mai bine-cunoscute branduri de ochelari. Suntem incantati sa colaboram cu ei pentru promovarea Glass pe piata ochelarilor inteligenti”, a declarat Astro Teller, directorul Google X, laboratorul unde a fost dezvoltat pentru prima oara dispozitivul Google Glass.

Brandurile Ray-Ban si Oakley vor fi incluse in colaborarea cu Google Glass, potrivit celor doua companii.

Loading...

Google s-a asociat si cu asiguratorul Vision Service Plan in vederea pregatirii oftalmologilor pentru ramele Glass cu lentile corectoare de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!