Gigi Becali ramane in continuare in penitenciar. Asa a decis, miercuri, Tribunalul Constanta, care i-a respins solicitarea de a-i intrerupe pedeapsa din motive medicale. Becali s-a prezentat in instanta cu guler cervical si sustinea ca nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fara efect, dar n-a gasit intelegere la judecatori.

Gigi Becali a fost adus, miercuri, de la penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat, la Tribunalul Constanta, la un nou termen in procesul in care a cerut intreruperea pedepsei din motive medicale, sustinand ca are nevoie de o operatie la coloana cervicala.

Magistratii au amanat insa judecarea cauzei si au stabilit un nou termen pentru 19 februarie, in conditiile in care nu a fost finalizata expertiza medico-legala ceruta de instanta in 11 ianuarie. Instanta a dispus ca pana in 19 februarie sa fie finalizat raportul Serviciului de Medicina Legala (SML) si a recomandat SML efectuarea unui examen neuro-chirurgical care ar urma sa fie incheiat tot pana la urmatorul termen.

Tot miercuri, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a cerut instantei o intrerupere temporara a executarii pedepsei pana la finalizarea raportului medico-legal pentru ca Becali sa-si poata face analizele de care are nevoie, insa solicitarea a fost respinsa de instanta.

Gigi Becali s-a prezentat in fata instantei purtand, ca si la termenul anterior, un guler cervical. El a spus ca mai multi medici neurochirurgi i-au transmis ca are nevoie de interventie chirurgicala si ca a solicitat Penitenciarului Poarta Alba ca „acesti medici sa vina in vizita ca si cum ar fi familia lui”, dar ca nu a primit inca un raspuns in acest sens.

Becali a mai afirmat ca acea comisie medico-legala nu avea competente in ceea ce priveste afectiunea sa.  El s-a plans ca are dureri foarte mari si ca medicamentele pe care le ia nu ii imbunatatesc situatia.

„Nu mai pot suporta durerea. Mi-am distrus stomacul cu medicamentele pe care le-am luat, dar acesta nu-mi imbunatatesc situatia. Mama mea este intr-o situatie speciala, tot aude ca Becali paralizeaza si poate sa moara din asta”, a spus Becali.

El a mai sustinut ca, desi conform legii are dreptul la 30 de zile libere pe an, pana acum nu a fost lasat sa paraseasca penitenciarul nici macar o zi.

„Nu mi-am vazut sotia si copii de noua luni de zile, desi am 30 de zile pe an in care pot pleca din penitenciar. Ei functioneaza pe ordine date de directorul general, nu pe legi. Administratia Nationala a Penitenciarelor este stat in stat”, a adaugat Gigi Becali.

Finantatorul Stelei are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul „Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.