Gerurile naprasnice din America au provocat daune de miliarde

Raw Life and Style

Daunele estimate in urma valului de frig istoric, care s-a abatut din primele zile ale lunii ianuarie asupra Statelor Unite ale Americii, au fost estimate la cel putin cinci miliarde de dolari, conform unei evaluari preliminare a companiei Planalytics, potrivit Ria Novosti.

Temperaturile scazute au afectat un teritoriu cu peste 200 milioane de locuitori. Nu s-au semnalat avarieri grave ale infrastructurii, dar vremea nefavorabila a ucis 21 de persoane, conform unui bilant reactualizat miercuri de catre autoritatile americane.

Click pe aceeasi tema:  COREEA DE NORD ameninta ca loveste SUA, Guam si Hawaii! Si-a plasat armata in STARE DE LUPTA!

Potrivit Planalytics, prejudiciile de cinci miliarde sunt relativ scazute, comparativ cu situaţia din 2010, cand un val de frig polar a provocat pagube în valoare de 25-30 miliarde de dolari.

Experţii nu cred ca frigul ar putea provoca o incetinire a cresterii economice a SUA, mai ales ca acesta a inceput sa scada in intensitate.

Conform Serviciului Nationale pentru Meteorologie al Statelor Unite, in urmatoarele zile temperaturile vor creste treptat aproape pe intreg teritoriul tarii.

spre