Daunele estimate in urma valului de frig istoric, care s-a abatut din primele zile ale lunii ianuarie asupra Statelor Unite ale Americii, au fost estimate la cel putin cinci miliarde de dolari, conform unei evaluari preliminare a companiei Planalytics, potrivit Ria Novosti.

Temperaturile scazute au afectat un teritoriu cu peste 200 milioane de locuitori. Nu s-au semnalat avarieri grave ale infrastructurii, dar vremea nefavorabila a ucis 21 de persoane, conform unui bilant reactualizat miercuri de catre autoritatile americane.

Potrivit Planalytics, prejudiciile de cinci miliarde sunt relativ scazute, comparativ cu situaţia din 2010, cand un val de frig polar a provocat pagube în valoare de 25-30 miliarde de dolari.

Experţii nu cred ca frigul ar putea provoca o incetinire a cresterii economice a SUA, mai ales ca acesta a inceput sa scada in intensitate.

Conform Serviciului Nationale pentru Meteorologie al Statelor Unite, in urmatoarele zile temperaturile vor creste treptat aproape pe intreg teritoriul tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.