Acasă Timp liber Auto Gerurile extreme cer solutii extreme. Ce folosesc americanii pentru a topi gheata...

Gerurile extreme cer solutii extreme. Ce folosesc americanii pentru a topi gheata de pe sosele

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ce mai mare parte a teritoriului SUA a fost cuprinsa de geruri extrem de mari si autoritatile locale incearca sa gaseasca metode efective de combatere a ghetii de pe drumuri. Unele sunt de-a dreptul ciudate.

 

Fata de stropirea soselelor cu traditionala sare,  folosita in multe state, presa americana semnaleaza cateva din aceste metode neobisnuite de lupta cu poleiul si gheta. Potrivit companiilor de transport, sarea este eficienta la temperaturi de pana la minus 9 grade. Intre timp, adaugand la aceasta anumite ingrediente, acest prag poate creste la minus 32 de grade.

Spre exemplu, in Wisconsin, pe drumuri se pulverizeaza saramura ramasa dupa fabricarea de branzeturi. Acesta va ajuta sa tina sarea pe drumuri si s-o faca eficienta si la temperaturi mai joase. „Aceasta solutie are un miros de branza, dar pana acum nimeni nu s-a plans. Utilizarea acestei saramuri este foarte economica: fabrica ne-o ofera gratis, noi platim doar transportul”- a declarat un reprezentant al Departamentului de Transport din Milwaukee.

Intre timp, în statele New York si Pennsylvania, pentru a combate gheata la sare se adauga suc de sfecla de zahar ramas din prelucrea sfeclei pentru zahar.

In alte state este folosit sucul de cartofi si melasa. In plus, expertii studiaza posibilitatea de a folosi pentru combaterea ghetii a asa-numitului lichid de fracturare, folosit in industria de extractie pentru exploatarea gazelor de sist.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos