Acasă Stirile zilei Social GEMENII-MINUNE care aveau la nastere doar 500 de grame sunt in afara...

GEMENII-MINUNE care aveau la nastere doar 500 de grame sunt in afara oricarui pericol!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gemenii-minune s-au nascut la 24 de saptamani si 500 de grame, iar acum la trei luni dupa nastere sunt in afara oricarui pericol.

In urma cu 3 luni, s-au nascut la 570 de grame, respectiv la 600 de grame. Unul dintre frati a necesitat reanimare la nastere, iar celalalt a fost intubat curand dupa nastere. Gemenii au fost sustinuti respirator cu ventilatie mecanica, timp de 6 zile si alte aproape 3 luni a fost necesara administrarea de oxigen. A fost nevoie de toata priceperea medicilor si de aparatura medicala de ultima generatie, pentru ca gemenii sa supravietuiasca.

„Copiii nascuti prematur, in cazul de fata la 23 de saptamani si 6 zile, sunt copii speciali, delicati, cu functii fiziologice fragile. Starea lor se poate schimba de la un minut la altul, ora de ora. De aceea, este foarte important sa fie supravegheati si ingrijiti constant. Este un sentiment extraordinar pe care il ai atunci cand poti interveni si salva vietile a doi bebelusi cat palma. Multumirea mea este ca mamica si gemenii au avut la dispozitie in Spitalul Baneasa o echipa de medici si asistente cu pregatire speciala in Sectia de Terapie Intensiva Neonatala care le-au putut oferi tratamentul potrivit, dar si o aparatura medicala performanta si infrastructura necesara pentru a putea beneficia de cea mai buna ingrijire. Toate acestea, alaturi de puterea celor doi bebelusi, au facut ca ei sa traiasca astazi si sa fie acasa, in sanul familiei ” – a declarat Dr. Madalina Dobrescu, medicul specialist neonatolog care i-a avut pe gemenii-minune in ingriire si supraveghere.

Dupa 3 luni de ingrijiri speciale, dupa ce au facut progrese de la o zi la alta, cei doi frati au putut pleca acasa. Au implinit 13 saptamani de viata (si au ajuns astfel la varsta de 37 de saptamani, daca sarcina ar fi decurs normal), cantaresc aproape 2500 de grame, sug la san si au un tonus si o reactivitate normale pentru varsta corectata.

Sursa: baby.unica.ro