Acasă Stirile zilei Bani GDF Suez construieşte un parc eolian lângă Braila

GDF Suez construieşte un parc eolian lângă Braila

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

GDF Suez Energy Romania va construi un parc eolian cu o capacitate instalata de 48 de MW in comuna Gemenele, judetul Braila, existand toate premisele ca productia de energie electrica sa demareze inainte de sfarsitul anului, a anuntat compania, anunţă finantistii.ro.

Potrivit unui comunicat al GDF Suez Energy Romania, proiectul a fost achizitionat recent de la societatea Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar, care detine un mall in municipiul Braila. Proiectul are toate permisele si autorizatiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reteaua nationala de distributie a energiei electrice, iar achizitionarea echipamentelor este deja in faza avansata.

“Prin achizitionarea acestui proiect, GDF Suez Energy Romania a finalizat o noua etapa privind dezvoltarea sa in Romania. Constructia acestui prim parc eolian exprima increderea noastra in potentialul Romaniei in sectorul energiilor regenerabile si va consolida pozitia noastra pe piata energiei”, a declarat presedintele executiv al GDF Suez Energy Romania, Eric Stab.

Primul parc eolian al GDF Suez in Romania va avea o capacitate instalata de 48 MW – echivalentul consumului anual a circa 50.000 de gospodarii din Romania. Un numar de 21 de turbine de cate 2,3 MW fiecare vor fi livrate si instalate de catre compania Siemens.

GDF Suez Energy Romania, filiala a Grupului GDF Suez, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti. In 2009, GDF Suez Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.
Parcurile eoliene au atras banii investitorilor si in 2011

Anul trecut, proiectele realizate au totalizat o capacitate de 375,3 MW, mai mult decat jumatate din puterea unui reactor nuclear de la Cernavoda.

Cele mai mari parcuri eoliene ridicate in 2011 au fost cele realizate de italienii de la Enel (care au terminat doua parcuri a cate 70 MW fiecare in Tulcea). In prezent, Enel opereaza parcuri eoliene cu o capacitate totala de 174 MW. Urmatorii pe lista sunt Energias de Portugal, care au terminat in 2011 tot doua parcuri eoliene, tot in Dobrogea, insa la Cernavoda. Parcurile au fiecare cate 69 de MW. Portughezii au mai finalizat in 2010 un parc eolian de 90 de MW la Pestera, astfel ca in prezent au o capacitate instalata de 228 de MW.

La randul sau, Petrom, cea mai mare companie din Romania, a finalizat si ea o investitie de 90 de milioane de euro intr-un parc eolian de 45 de MW situat in comuna dobrogeana Dorobantu.

ButanGas sau portughezii de la Martifer au realizat la randul lor investitii in parcuri eoliene de dimensiuni mai mici, toate fiind amplasate in regiunea Dobrogei.