Acasă Stirile zilei Social GAZE LACRIMOGENE impotriva ROMANILOR din DIASPORA! Mii de oameni nu si-au putut...

GAZE LACRIMOGENE impotriva ROMANILOR din DIASPORA! Mii de oameni nu si-au putut exercita DREPTUL LA VOT in sectiile din strainatate! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai mul-te incidente au avut lor la sectiile de votare din strainatate, unde romanii au fost alungati de Jandarmerie cu gaze lacrimogene. Tot cu gaze lacrimogene a intervenit Jandarmeria si in fata sectiilor de votare de la Paris, unde sute de oameni au protestat pentru ca nu au putut sa voteze, sectiile de votare inchizandu-se.

Incidente si la sectiile de votare de la Paris, unde s-a intervenit cu gaze lacrimogene

La inchiderea urnelor la ora locala 21.00 (22.00, ora Romaniei), cateva sute de romani au ramas in fata portilor, nereusind sa voteze.

De asemenea, mai multe persoane care au votat sunt blocate in curtea ambasadei, intrucat nu li se da voie sa iasa.

„Ultimii care au votat sunt tinuti la porti in curte pentru a-i lasa sa iasa toti odata. In spatele portilor, oamenii urla: «Nu plecam!! Vrem sa votam!!»”, scrie o tanara prezenta la sectia de vot de la Ambasada din Paris.

De partea cealalta, cei care au ramas afara striga: „Hotii!”, Hotii!”, „Demisia”.

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene impotriva romanilor care nu vor sa plece.

Gaze lacrimogene la Torino, in fata sectiei de votare, unde se afla inca sute de romani

Cateva sute de persoane se aflau, duminica, in jurul orei locale 20.45, in fata sectiei de votare din Torino – Italia, unde la un moment dat au fost imprastiate gaze lacrimogene.

Potrivit unor relatari ale romanilor aflati la coada pentru a-si exercita dreptul la vot, gazele lacrimogene ar fi fost imprastiate de catre fortele de ordine italiene.

In urma incidentului, unele persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Unii dintre romanii aflati la coada si care voiau sa voteze au reactionat vehement, huiduind si scandand: „Hotii! „Hotii!”.

Mai multe filmulete cu incidentul de la Torino au fost postate pe Facebook de catre consilierul local din Verbania Adrian Chifu. In imaginile respective se poate vedea mult fum provenit de la gazele lacrimogene si oameni care-si acopera fetele cu fulare. El prezinta unul dintre filmulete astfel: „E razboi la Torino! Au dat cu gaze jandarmii! Stat roman, rusine!”

De asemenea, un alt roman aflat la coada, Pavel Croitoru, a postat pe aceeasi retea de socializare poze cu oameni intinsi pe jos, afectati de gazele lacrimogene, si care primesc ajutor de la ceilalti oameni.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos