Acasă Stirile zilei Gata cu gripa de sezon! A fost descoperit vaccinul cu protectie totala...

Gata cu gripa de sezon! A fost descoperit vaccinul cu protectie totala pe viata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au reusit sa creeze vaccinul universal, care ar putea preveni orice forma de gripa, tinand cont de faptul ca noile tulpini de virus gripal pot fi chiar mortale pentru oameni.

Potrivit Daily Mail, un vaccin care ofera protectie pe toata durata vietii in fata tuturor tipurilor de gripa ar putea fi disponibil in urmatorii cinci ani.

Experti din Marea Britanie si Europa sustin ca au facut un pas important in descoperirea unui asemenea vaccin, ei fiind pe punctul de a incepe testele pe scara larga, dupa ce acesta a fost experimentat cu succes mai multi ani pe subiecti umani.

Daca totul va decurge normal, noua injectie va elimina nevoia de a folosi orice alte vaccinuri anuale si ar putea salva mii de vieti in fiecare an.

Vaccinul universal ar putea fi eficient chiar si fata de noile tulpini aparute in ultimii ani, precum gripa spaniola, chiar daca aceastea sufera mutatii. Astfel, ar putea fi prevenite pandemii ca dea din 1918, cand au murit 100 de milioane de oameni.

Profesorul John Oxford, unul dintre cercetatorii care se ocupa de acest studiu, s-a declarat entuziasmat de rezultatele obtinute.

Programul sau a obtinut recent milioane de euro sub forma de fonduri europene in vederea continuarii cercetarilor.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos