Acasă Stirile zilei Infrastructura Gara de Nord va fi legată de Obor şi Gara de Sud...

Gara de Nord va fi legată de Obor şi Gara de Sud printr-un tunel

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gara de Nord va fi legată de Gara Obor şi Gara de Sud printr-un tunel, lucrare care va fi realizată în baza unui memorandum de colaborare între ministerele Transporturilor din România şi Belgia.

Guvernul a adoptat, miercuri, Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea în domeniul lucrărilor de infrastructură pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de transport în zona Bucureşti, semnat la 22 septembrie 2011.

„Astfel, se asigură cadrul juridic între ministerele transporturilor din cele două state pentru cooperarea în regim de parteneriat public-privat direct şi prin intermediul companiilor sub autoritate, din domeniul infrastructurii din zona Bucureşti. Lucrările vor include complexul Gara de Nord, cea mai importantă staţie de cale ferată din cadrul sectoarelor româneşti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar IV şi IX. Zona Bucureşti va include toate echipamentele, facilităţile şi elementele de infrastructură care corespund unei staţii de cale ferată moderne, cu scopul de a simplifica şi fluidiza traficul feroviar de la Chitila la Gara Bucureşti Progresul, legătura prin tunel spre Gara Obor şi legătura prin tunel spre Gara de Sud, cu scopul de a transforma Gara de Nord dintr-o staţie capăt de linie într-o conexiune directă”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Ministerele Transporturilor din România şi Belgia vor contribui în mod direct cu suport executiv, tehnic şi administrativ la implementarea acestui proiect, sprijinindu-se reciproc şi asigurând schimbul de informaţii necesar.

Prin eforturi comune, ministerele, vor sprijini societăţile aflate în subordinea lor în accesarea de fonduri, cu scopul de a implementa Memorandumul de Înţelegere, prin realizarea unei cereri de fonduri de la instituţiile financiare internaţionale şi prin crearea de valoare adăugată din terenurile care aparţin staţiilor de cale ferată.

În toamna anului trecut, cele două ministere au semnat un memorandum de colaborare în transporturi, care prevede inclusiv modernizarea Gării de Nord din Bucureşti.