Acasă Sanatate Gandul, cea mai puternica forta din univers! Afla de la un renumit...

Gandul, cea mai puternica forta din univers! Afla de la un renumit neurolog roman cum poti muri de inima rea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gandul este cea mai puternica forta din univers iar cinci minute de manie sau suferinta imobilizeaza celulele gardian ale sistemului IMUNITAR, iar timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apa­rare si astfel se poate declansa orice boala. Citeste un interviu extraordinat acordat de Prof. Dumitru Constantin Dulcan (neurolog) pentru publicatia Formula AS care iti poate prelungi durata de viata!

– In “Inteligenta materiei”, prima dvs. carte, ati demonstrat cu argumente stiintifice ca, dincolo de toate lucrurile vizibile, concrete, exista un camp de energie si lumina, coordonat de o minte inteligenta. Cu alte cuvinte, ca nu suntem singuri in univers, ca Dumnezeu chiar exista. V-a afectat certitudinea aceasta modul in care va traiti viata de zi cu zi?

– Odata ce am inteles ca, de fapt, noi ne cream pro­pria reali­tate, felul in care pri­veam lumea s-a schimbat. Descope­ririle fizi­cii cuantice au aratat ca mintea noastra e cea care face sa colap­seze undele de energie si le trans­forma in parti­cule, adica in materie. A gandi inseamna a transforma nevazu­tul in vazut. Gandul e creator, e cea mai pu­ter­nica forta din uni­vers. Iar Dumnezeu ne-a dat pu­terea ca, din milioanele de reali­tati posi­bile, care exista in stare latenta, sa aducem pe pamant, cu gan­durile noastre, doar una. Pe cea care seamana cel mai mult cu gandurile noastre.

– Vreti sa spuneti ca ceea ce ni se intampla e oglinda a ceea ce gandim si simtim?

– Exact. Cand faceam cerce­tari pentru prima mea carte, am ajuns la concluzia ca celulele au inteligenta lor. Si m-am speriat. Celulele reactionau la gandurile si sentimentele celui in cauza. S-a facut si un experi­ment in Occident, cu un esantion de ADN, recoltat de la un individ si dus la 1000 de km distanta, intr-un laborator. Persoana in cauza a fost pusa sa priveasca un film frumos, cu ima­gini minunate, care starneau bucurie. In acelasi timp, la 1000 de km distanta, ma­suratorile aratau cum spi­ra­la de ADN se relaxeaza. Cand imaginile au fost schim­bate cu un film de groa­za, ADN-ul a inceput, brusc, sa se restranga, contrac­tan­du-se. Afland asta, m-a chinuit o intrebare: cum stie corpul nostru ce e rau si ce e bine? Daca organis­mul nostru reactioneaza pozitiv la bine si negativ la rau, nu exista decat o singura mare concluzie.

Prof. Dumitru Constantin Dulcan 1