Acasă Stirile zilei Bani Gand BUN pentru CFR Marfa? Restructurare agresiva cu concedieri si casari

Gand BUN pentru CFR Marfa? Restructurare agresiva cu concedieri si casari

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul are in vedere o „restructurare agresiva” a companiei CFR Marfa, care va include concedieri masive, casarea si vanzarea la fier vechi a vagoanelor depasite si stoparea livrarilor catre clientii care au arierate. Masurile ar trebui sa genereze excedent comercial in 2014, pentur ca in mai 2015 CFR Marfa sa poata fi privatizata, potrivit draftului scrisorii de intentie cu FMI, citat de HotNews.ro.

„Pentru a asigura viabilitatea companiei CFR Marfa, intentionam o restructurare agresiva a companiei si continuarea procesului de privatizare”, care include reducerea de personal, vanzarea la fier vechi a vagoanelor uzate moral si stoparea livrarilor catre clientii care au arierate, potrivit sursei citate.

Guvernul mizeaza, prin aceste masuri, obtinerea unui excedent operational in 2014 si un flux pozitiv de lichiditati. De asemenea, se are in vedere o tinta de acumulare arierate zero.

De asemenea, statul isi propune sa stopeze acumularea de arierate ale CFR Marfa si CFR Calatori catre CFR Infrastructura si ale celor trei companii catre bugetul de stat si furnizorii de electricitate.

In plus, platile de subventii in 2014 se vor utiliza intai pentru a acoperi taxele de acces si de electricitate si obligatiile la bugetul de stat. „Aceasta este probabil sa impuna restructurarea in continuare a CFR Calatori si CFR Infrastructura”, se arata in draftul citat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos