Acasă Stirile zilei GALERIE FOTO Cei mai importanti sportivi care s-au retras in 2012!

GALERIE FOTO Cei mai importanti sportivi care s-au retras in 2012!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O serie de sportivi importanti au decis sa puna capat carierei in anul 2012, printre acestia aflandu-se multiplul campion american la natatie Michael Phelps si septulul castigator al Formulei 1, germanul Michael Schumacher.

1 februarie – Fotbalistul ivorian Emerse Fae, care a suferit patru accidentari in patru ani, a decis sa-si incheie cariera la 28 de ani. Convocat de 44 de ori la nationala Coastei de Fildes, Fae a jucat la FC Nantes, Reading si din 2007 la OGC Nice.

15 martie – Schioara suedeza Anja Paerson s-a retras la 30 de ani, dupa ce s-a impus in Cupa Mondiala in cinci discipline alpine. Ea a castigat de doua ori Cupa Mondiala (2004 si 2005), a cucerit cinci globuri mici pentru succesele in probele speciale. Paerson a cucerit sase medalii olimpice, una de aur la slalom in 2006, si 11 medalii mondiale, dintre care sapte de aur.

2 mai – Fotbalistul englez Sol Campbell (37 de ani) s-a retras dupa ce a fost pus pe liber de Newcastle United si nu a mai primit niciun angajament. Fostul fundas al echipelor Arsenal Londra si Tottenham Hotspur (73 de selectii in nationala Angliei) a castigat doua titluri de campion cu Arsenal (2002 si 2004), cu aceeasi formatie a ajuns in finala Ligii Campionilor in 2006.

14 mai – Fotbalistul olandez Ruud van Nistelrooy, in varsta de 35 de ani, a decis sa se retraga dupa 20 de sezoane petrecute la echipe importante, printre care Manchester United si Real Madrid. El a castigat titlul de golgheter in trei campionate diferite (Olanda, Anglia, Spania) si cu 60 de goluri este al doilea marcator din istoria Ligii Campionilor, dupa spaniolul Raul (71 de goluri). Van Vistelrooy are 70 de selectii la nationala Olandei, dar nu a castigat nimic.

ARTICOLUL COMPLET PE 24S.RO