Acasă Stirile zilei Galaxy Note II devine parte din echipamentul standard al soldatilor US Army

Galaxy Note II devine parte din echipamentul standard al soldatilor US Army

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Comandamentul Armatei SUA a cumparat aproximativ sapte mii de phablete (tablet+phone) Samsung Galaxy Note II, care vor fi parte din echipamentul militar al soldatilor americani, scrie The Wall Street Journal, citand o sursa militara.

In plus, este de asteptat ca Samsung sa pirmeasca o alta comanda de la Agentia Nationala de Securitate din SUA pentru a furniza mai multe mii de astfel de dispozitive. Phabletele militare americane Note II vor fi disponibile in versiunea Nett Warrior.

Oficial, nici armata SUA si nici Samsung nu comenteaza informatiile cu privire la achizitiile de telefoane mobile.

Anterior, armata americana a anuntat ca dispozitive electronice pentru militari vor primi o versiune speciala a sistemului de operare Android, in care au fost dezactivatr aproape toate capabilitatile de comunicare, inclusiv modulele  Wi-Fi si Bluetooth. Transferul de date intre dispozitive se face prin conectarea la statiile radio portabile Rifleman Radio. Practic, tabletele si smartphone-urile servesc doar ca ecrane pentru afisarea de informatii.

Sistemul Nett Warrior a fost dezvoltat in interesul Armatei SUA. Sarcina sa principala este reproducerea cartografica a amplasamentului soldatilor pe câmpul de lupta si oferirea unei harti electronice cu localizarea tuturor soldatilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos