Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut vineri o intrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunitatii Sant’Egidio, cu care a discutat despre vizita in Romania, anul viitor, a Suveranului Pontif, potrivit unui comunicat al Municipalitatii. Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano Catolice precizeaza insa ca nu exista nicio confirmare oficiala in acest sens.

„Astept cu emotie si bucurie aceasta vizita in Romania si la Bucuresti a Suveranului Pontif. Ne dorim sa fie un eveniment memorabil, asa cum a fost si vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea in Romania”, a declarat Firea, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Comunitatea Sant’Egidio a fost infiintata la Roma in 1968 si este o miscare laica de inspiratie catolica la care au aderat pana in prezent peste 60.000 persoane. A fost recunoscuta de Consiliului Pontifical pentru Laici al Sfantului Scaun ca asociatie internationala de credinciosi de drept pontifical.

Contactat telefonic de Digi 24, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano Catolice, Francisc Dobos, a declarat ca „nu exista nicio confirmare pentru 2017 iar pentru 2018 nu s-a stabilit inca nimic”.

„Primarul poate anunta tot ce doreste dar nu este anuntat de Sfantul Scaun deocamdata”, a mai spus acesta.

Bogdan Oprea, fost purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale

„Vizita Papei intr-o tara straina se anunta in urma unei intelegeri intre administratia Sfantului Scaun si administratia prezidentiala a statului-gazda. In semn de respect pentru o asemenea mare onoare pe care Sanctitatea Sa o face unui popor vizitandu-l, dar si pentru ca Papa are rang de sef de stat, anuntul ar trebui facut chiar de catre presedintele tarii. Mi-e teama ca doamna primarita generala Gabriela Firea crede ca Papa este vreun primar al Romei, si nu, nu fac o gluma (proasta), aceasta doamna isi arata zi de zi nivelul de cultura si de intelegere a realitatilor de zi cu zi, este, pur si simplu, rupta din peisaj.

Din tonul purtatorului de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti, pr. Francisc Dobos, inteleg surpriza pe care anuntul facut de Gabriela Firea l-a produs in randul clerului romano-catolic din Romania. Imi este teama ca, dupa o asemenea gafa, chiar daca vizita era in lucru, va fi amanata pentru un alt an, la rand asteapta multe alte tari din lume…”, a scris fostul oficial pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.