Acasă Life Monden Fuego a fost premiat la “Salonul International de Carte”!

Fuego a fost premiat la “Salonul International de Carte”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fuego a fost premiat cu unul dintre cele mai importante premii  in cadrul „ Salonului International de Carte 2013 ”, editia a-XXII-a, desfasurat la Chisinau, pentru volumul „ TESTAMENT ”, care este in competitie cu alte carti speciale din cele 18 tari participante, potrivit libertatea.ro.

Este vorba despre distinctia „ ARTA CARTII ”, aceasta fiindu-i acordata lui Fuego pentru initiativa sa admirabila, precum si Asociatiei Culturale „ REGAL D’ART ” pentru conceptul unic, pentru prezentare, calitatea executiei, continut si aspect. Premiul a incununat si a confirmat valoarea culturala a colectiei, reusind sa demonstreze ca opera maestrului Grigore Vieru este vie, militeaza pentru frumos si pentru inalt.

Diploma a fost inmanata scriitoarei Lucia Olaru Nenati, un spirit artistic desavarsit, prietena a poetului Grigore Vieru, precum si a lui Fuego. Ea a rostit cateva cuvinte emotionante cu privire la relatia sa cu maestrul, la simplitatea si genialitatea acestuia, precum si impresii apreciative despre cartea „ Testament ”.

Manualul de poezie “ TESTAMENT “, editat si lansat de Asociatia Culturala REGAL D’ART cuprinde toata opera lui Grigore Vieru, scrisa in ultimii trei ani de viata pentru cel caruia i-a fost mentor si formator, Fuego.

Intreaga comoara, de cantec si uimire, de vers pasionant si idei ce incendiaza constant constinta, aduce in prim plan creatiile din ultimele clipe de jertfa pentru arta ale poetului, dedicate cu noblete si sinceritate celui care i-a descoperit, asimilat si apoi impartasit, cel mai elocvent, atingerea de geniu, celui pe care la considerat ca pe fiul sau, Paul Surugiu. Aceasta editie a fost editata in colectia „Regal de poezie” si este dedicata bibliofililor, cuprinzand inlauntrul sau un manunchi de arta si esenta, de frumusete si poezie.