Acasă Stirile zilei FRF-ul lui Sandu îngropat în datorii: deficit de 6 milioane de euro!

FRF-ul lui Sandu îngropat în datorii: deficit de 6 milioane de euro!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

FRF se confruntă în bugetul pentru anul 2012 cu un deficit de aproape 6 milioane euro, conform raportului financiar prezentat luni la adunarea generală ordinară, în care la capitolul venituri sunt prevăzute 8,15 milioane euro, iar la cheltuieli suma de 14 milioane euro.

Federaţia va acoperi gaura din bugetul de venituri şi cheltuieli din noi sponsorizări şi mai ales din excedentul anului 2011, provenind din banii câştigaţi în urma unui proces şi înţelegerea la care s-a ajuns anul trecut cu Loteria Română (circa 101 milioane lei).

Adunarea generală a votat ca Mircea Sandu să fie confirmat ca administrator al Centrului de Fotbal de la Mogoşoaia, care în 2011 a obţinut pentru prima oară un profit net, de circa 46.000 lei.

A fost de asemenea aprobată înfiinţarea unui for de conducere a Ligii a 2-a de fotbal, urmând ca propunerea să fie discutată pe larg în Comitetul executiv cu prilejul întrunirii din 23 mai.

A fost de asemenea aprobată o propunere venită din partea lui Vasile Micu, preşedinte AJF Constanţa, privind menţinerea în funcţie a tuturor oficialilor FRF, LPF, ai administraţiei cluburilor, asociaţiilor judeţene de fotbal, aflaţi cu procese în instanţă, până la emiterea unei decizii definitive, pe baza respectării prezumţiei de nevinovăţie.

Mircea Sandu opina că federaţia se bucură de un prestigiu mai mare în ochii străinilor, decât în ochii românilor, după evenimentele notabile organizate în 2011 şi în mai 2012, finala Europa League. ”Românii nu se respectă şi nu ne respectă, dar străinii da”. Sandu a dat exemplul lui Platini, care la dineul dinaintea finalei şi-a ţinut discursul în limba română, în semn de respect pentru ţara noastră şi federaţie.

Şeful FRF a evocat şi diminuarea imaginii fotbalului, cu numeroasele incidente de pe stadioane, care au avut ca efect pierderea de către federaţie a 4 sponsori în 2011. ”Am pierdut 4 sponsori de marcă, nu au mai vrut să-şi asocieze numele cu imaginea fotbalului nostru, care e în cădere liberă. Fără imagine va dispărea şi interesul televiziunilor”.

Nicolae Rainea, 78 ani, fost arbitru internaţional, a venit cu propunerea ca FRF să susţină reînfiinţarea unui minister al sportului, în colaborarea cu COSR şi federaţiile sportive. sursa: AGERPRES