Acasă Stirile zilei Retail Francezii de la Kiabi pleaca din Romania

Francezii de la Kiabi pleaca din Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Francezii de la Kiabi, nume aparut in peisajul autohton al retailului de moda in 2009, au decis sa-si inchida operatiunile din Romania. Retailerul de tip discount este in negocieri pentru vanzarea celor sase magazine din tara, confirma Vanessa Vazzaz, purtator de cuvant al Kiabi Franta.

Kiabi a decis sa renunte la Romania, dupa 3 ani. Motivul:

„Cifra de afaceri a scazut puternic in 2011 si, pe termen mediu, nu sunt perspective de revenire pe crestere”

explica Vanessa Vazzaz, purtator de cuvant al Kiabi Franta, pentru Capital, care evita sa dea vreo cifra concreta.

Explicat cat mai concis, conceptul de discounter functioneaza pe principiul „volum mare de vanzare la preturi mici”.

Primul magazin Kiabi din tara a fost deschis in septembrie 2009. Atunci, Alain Simar declara planuieste sa extinda reteaua locala la 30 de unitati pana in 2014 si ca nu crede ca exista o criza a consumului in Romania, dand exemplul Frantei, unde „e foarte dificil pentru retaileri, pentru ca potentialii cumparatori sunt mai atenti cu achizitiile”.

„In Romania, din cate am vazut, in weekend-uri magazinele sunt pline. Mentalitatea romanilor este mai orientata spre consum. Ei vor sa cheltuiasca”

mai spunea acesta la momentul respectiv.

Kiabi concureaza pe piata locala cu Kenvelo, Takko, C&A.

Kiabi nu este singura retragere de pe piata locala. Operatorul francizei Burger King in Romania, compania Atlantic Restaurant System, inchide saptamana aceasta ultimele restaurante pe care le mai avea pe piata locala.

De asemenea, au existat zvonuri ca si Carrefour vrea sa se retraga din Romania. Astfel, retailerul ar putea iesi in aceasta vara din urmatoarele 9 state: Argentina, Belgia, Grecia, Italia, Malaezia, Polonia, Romania, Taiwan si Turcia.