Fostul preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, a fost condamnat de judecătorii CAB la şapte ani de închisoare pentru corupţie, el fiind însă achitat pentru acuzaţia de favorizare a membrilor clanului Ghenosu.
Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pedepse cu închisoare pentru fostul magistrat şi pentru complicii acestuia, judecătorii condamnându-i pe aceştia doar pentru faptele de corupţie, respectiv dare şi luare de mită, dar nu şi pentru favorizarea interlopilor din clanul Ghenosu.
Astfel, fostul judecător Rebegea a primit şapte ani de închisoare pentru două fapte de luare de mită, el fiind achitat pentru favorizarea infractorului.
Avocatul care l-a ajutat pe magistrat să săvârşească aceste fapte, Viorica Pilică, a primit cinci ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită. Pilică a fost achitată pentru complicitate la favorizarea infractorului.
Alături de cei doi au mai fost condamnaţi Irina Sandu, la o pedepasă de trei ani cu închisoare cu suspendare, pentru dare de mită, în vreme ce Zamfir Sandu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, el fiind arestat deja în altă cauză.
În acest dosar a mai fost condamnat la trei ani cu închisoare cu suspendarea pedepsei şi Martin Eugen, acuzat de dare de mită.
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis menţinerea sechestrelor asigurătorii puse pe locuinţele fostului magistrat şi a avocatei până la concurenţa sumelor de 30.000 şi, respectiv, 18.000 de euro.
Decizia în acest caz poate fi contestată la istanţa supremă.
În 12 noiembrie 2009, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din magistratură a judecătorului Dumitru Rebegea.
Potrivit rechizitoriului, Dumitru Rebegea, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul Vioricăi Pilică, suma de 25.000 de euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 de euro, de la Irina şi Zamfir Sandu, pentru a înlesni punerea în libertate a lui Zamfir Sandu, zis „Austrianu”, unul dintre capii lumii interlope din Ploieşti, cercetat în stare de arest preventiv. Din banii pretinşi, în perioada iulie – octombrie 2009, judecătorul a primit, prin intermediul complicei, suma totală de 21.000 euro, în două tranşe.
De asemenea, în octombrie 2009, Dumitru Rebegea Dumitru a pretins, prin intermediul Vioricăi Pilică, suma de 20.000 euro de la Eugen Martin, iar în cursul aceleiaşi luni a primit suma de 9.000 euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv.
Ambele persoane arestate au fost puse în libertate de judecătorul Rebegea.
Judecătorul Dumitru Rebegea l-a pus în libertate şi pe liderul grupării „Ghenosu”, Florin Pârjol. Pentru eliberarea lui Florin Pârjol judecătorul i-a cerut avocatei acestuia, Viorica Pilică, 20.000 de euro, arătau magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Dumitru Rebegea.