Acasă Stirile zilei Fostul edil al Clujului, Sorin Apostu, rămâne după gratii

Fostul edil al Clujului, Sorin Apostu, rămâne după gratii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecat pentru fapte de corupţie, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş i-a respins, miercuri, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondată cererea formulată de fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecat pentru fapte de corupţie, de înlocuire a stării de arest cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, astfel că acesta rămâne în arest.

Totodată, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondată şi cererea formulată de avocaţii omului de afaceri Călin Stoia, judecat în acelaşi dosar pentru fapte de corupţie, de a se modifica una dintre obligaţiile instituite în sarcina sa printr-o decizie din 13 aprilie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – când acesta a fost eliberat – adică de a i se permite a comunica cu martorii audiaţi deja de instanţă la termenul de judecată din 14 mai.

Sentinţa dată în cazul lui Apostu poate fi atacată cu recurs la ICCJ în 24 de ore de la comunicare.

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările.

De asemenea, Sorin Apostu a cerut să fie eliberat sub control judiciar, dar instanţa supremă i-a respins solicitarea.