Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Lazar Comanescu in functia de consilier prezidential, incepand cu data de 16 februarie.

nuntul in acest sens a fost facut printr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, in 29 decembrie, decretul de rechemare a lui Lazar Comanescu din functia de ambasador in Germania.

Surse politice au declarat anterior pentru MEDIAFAX ca Lazar Comanescu urma sa preia pozitia de consilier prezidential pentru politica externa.

Lazar Comanescu, in varsta de 65 de ani, a fost ministru al Afacerilor Externe intre aprilie 2008 si decembrie 2008, in Guvernul Tariceanu.

In perioada 2001-2007 a fost seful Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana, iar dupa aderare, pana la 14 aprilie 2008, a fost Reprezentantul Permanent al Romaniei pe langa UE.

Intre 1998 si 2001 a fost seful Misiunii Romaniei pe langa NATO si UE.

El si-a inceput cariera de diplomat in urma cu 42 de ani la Departamentul Organizatii Economice Internationale din Ministerul Afacerilor Externe, activand in Ministerul Afacerilor Externe in aproape toate functiile, de la consilier, consilier al ministrului, director de cabinet, director general sau secretar de stat. Comanescu are si titlul de doctor in relatii economice internationale la ASE Bucuresti.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.