Acasă Stirile zilei Fortele NATO pregatesc cel mai mare exercitiu militar din ISTORIE!

Fortele NATO pregatesc cel mai mare exercitiu militar din ISTORIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fortele NATO pregatesc in Polonia si statele baltice cel mai mare exercitiu militar din istorie, unde vor testa capacitatea de comanda si control a Fortei de reactie rapida (NRF).

Denumit sugestiv ‘Steadfast Jazz 2013’, exercitiul este coordonat de catre Comandamentul Fortei Aliate Integrate de la Brunssum, care va asigura, in 2014, comanda NRF.

Exercitiul va fi condus de catre generalul german Hans-Lothar Domrose, comandantul Comandamentul Fortei Aliate Integrate de la Brunssum.

La acest exercitiu participa 6.000 oameni, din care 3.000 militari implicati in manevrele propriu-zise, iar alti 3.000, incluzand personal auxiliar, aflati in diferite locatii de comanda ale Aliantei din intreaga lume.

Un numar de 350 de vehicule blindate, 60 de avioane si elicoptere, 12 nave de lupta si un submarin constituie cea mai importanta desfasurare de forte a NATO pe timp de pace, in cadrul unui exercitiu la care participa 20 de state membre si partenere.

Parte a conceptului privind Initiativa Fortelor Conectate, NRF este principalul instrument de certificare a capabilitatii de interoperabilitate a fortelor statelor membre, precum si cadrul optim de testare a capacitatii Aliantei de a face fata oricaror provocari viitoare privind securitatea statelor membre.

Sursa: agerpres.ro